zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Pokoj pro školáka – jak vytvořit nejlepší podmínky pro učení

Děti nám rostou a z hrajících si drobečků jsou najednou školou povinní. Výběr vhodného stínění a zajištění dostatku tolik potřebného světla v pokoji je stejně důležité, jako rozmístění nábytku.

Studentský pokoj má mnohem více funkcí než pokoj pro předškoláka. Není to jen místo k odpočinku a zábavě, ale postupem času hlavně k učení. Čím lépe pokoj naplánujeme a vybavíme, tím snáze v něm bude naše dítě dělat domácí úkoly. Zároveň pokud vybereme vhodné vybavení pokoje, které bude růst spolu s dětmi, máme na pár let vystaráno. Rovněž okno a výběr vhodné stínící techniky hraje velmi důležitou roli při aranžování interiéru a zajišťování správných podmínek pro učení. Kolik světla proniká do interiéru, závisí na velikosti okna, a taky na správně zvoleném stínění.

Pracovní stůl se obvykle umisťuje pod okno, kde bude dítě dělat domácí úkoly. Velké okno rozzáří místnost, ale v létě může také způsobit nadměrné přehřívání interiéru nebo v zimě pocit chladu. Zejména, když dítě tráví hodně času nad úkoly přímo u okna. Správně zvolené zastínění nechá pracovní plochu dostatečně osvětlenou a současně zabrání pro oči někdy velmi nepříjemnému dopadu slunečních paprsků. Pokud máte staršího školáka, který už pracuje s počítačem, vhodná stínící technika zabrání také nechtěným odleskům na monitoru.

Nejlepším řešením budou plissé žaluzie, které kromě designu a nespočtu barev nabídnou skvělou funkčnost. Plissé dokáže zakrýt vybranou část okna a jeho správné nastavení umožní zastínit okno tak, aby se pro dítě vytvořily nejpohodlnější podmínky. Dalším plusem plissé je velice jednoduché ovládání pomocí úchytu nebo šňůry, které bez problémů zvládne i váš školák.


Petra Šenková




Venkovní žaluzie: Kdo šetří má za tři

Vlastníte firmu a poskytujete práci několika lidem a nebo jste majitelem budovy, kterou pronajímáte společnosti pro firemní účely? 

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plisse je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.

Udržujete vaše venkovní stínění správně?

Léto je už v dálce, ale venkovní teploty jsou i nadále příznivé. Tak proč jich nevyužít pro údržbu vaší stínící techniky? Potom, jak nám celé letní období krásně stínily, si zaslouží umýt od prachu, pylu a znečištění od hmyzu. Přečtěte si náš návod, jak jednotlivé typy stínění udržovat.

Jak zútulnit okna bez vrtání? Vsaďte na plissé

Stínící technika je automatickou součástí domů, bytů a kanceláří. Poskytuje nám stín, soukromí a zútulňuje interiér. Život bez ní už si často ani nedovedeme představit. Co dělat ale v případě, kdy chceme stínění, ale nemůžeme vrtat do okna či zdiva?