zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč lidé objednávají stínící techniku? 1. díl: Horizontální žaluzie

Jaké jsou nejčastější důvody pro pořízení stínění? Překvapivě to není jen sluneční svit, ale hlavně ochrana soukromí – nechceme, aby nás nerušili kolemjdoucí za okny, či třeba sousedi. Jaké jsou další důvody? A jaký typ stínění si zákazníci nejčastěji pořizují?

 

Ochrana soukromí hraje při výběru stínící techniky prim. V dnešní době je ale také neméně důležitý vzhled celého interiéru a právě stínění může být často velmi důležitým prvkem, který doladí celkový ráz. Trendem dnešní doby je také použít stínění pro oddělení místností v dětských pokojích, pro oddělení pracovny a ložnice.

 

Stínění vám poslouží také, když chcete něco schovat, šatník či třeba nevzhledné police, ve kterých máte všechno možné, ale dveře není možné do těchto prostor umístit. Další nedílným důvodem, proč si pořídit stínění, je zabránění přímému průniku slunečních paprsků do interiéru. Nadměrný sluneční svit nás ruší při sledování televize, při spánku našich dětí a nás samotných. Kvalitní stínění také účinně zabrání přehřívání interiéru.

 

Nejoblíbenější produkt? Horizontální žaluzie

 

Jakou stínící techniku lidé nejčastěji objednávají? Překvapivě v domácnostech dlouhodobě kralují horizontální žaluzie.  Mají celou řadu skvělých vlastností, prodávají se do plastových, dřevěných oken i Eurooken a navíc se velmi snadno zaměří a montují. A kromě toho jsou cenově dostupné pro každého.

 

Standard versus celostínící provedení

 

Nejpoužívanější horizontální žaluzie jsou s klasickým rovným horním profilem, u nás označované jako Horizontální žaluzie HIT I, které se dají pořídit v provedení standard nebo celostínící.

Při celostínícím provedení má žaluzie více lamel a po jejich stranách menší oka, kterými vede silonové vedení a do interiéru se tak těmito dírami nedostává tolik slunečních paprsků. Tyto žaluzie pořizují zákazníci nejvíce v základním bílém provedení, ale stále více lidí tyto žaluzie ladí s designem interiéru, čemuž odpovídá i rozšíření nabídky o více barev lamel i profilů.

 

Meziskelní žaluzie do starobylých interiérů

 

Do starších typů oken si zákazníci často pořizují  horizontální žaluzie mezi skla nebo na tyčku a táhlo. Tento typ žaluzií byl v prodeji jako první a stále se nakupuje. V dnešní době se totiž rádi vracíme k doplňkům z dob našich babiček a tak i některá bydlení vybavujeme nebo jsou stále vybaveny dřevěnými okny, do kterých pořizujeme tyto žaluzie.

 

Jejich barevná škála se pořizuje v dekoru dřeva, aby doladila celkový design interiéru. Do třetice se nejvíce objednávají přírodní dřevěné žaluzie, které mají tloušťku lamel 25 nebo 50 mm.

 

Dřevěné žaluzie nebo minimalismus?

 

Za dobu jejich prodeje jsme zjistili, že dřevěné žaluzie s lamelou 25 mm si pořizují zákazníci do interiéru, kde vládne dřevo, a chtějí docílit jemného designu v oknech. Lamela 50 mm je pro masivnější vzhled interiéru, ale více je využívaná jako zakrývací žaluzie, která schová ne moc pěkný bojler, sušičku, pračku a další potřebné věci v bytě nebo domě. Pro minimalistické bydlení či bydlení v průmyslovém stylu je možné okna vybavit horizontálními žaluziemi ovládanými sluneční energií,  žaluziemi Energy.

 

Oblíbené i pro snadnou údržbu

 

Jak na čištění horizontálních žaluzií? Údržba horizontálních žaluzií i těch dřevěných není nijak náročná. Jistě víte, že se v žaluziích udržuje nejvíce prachu a proto je důležité pravidelné čištění, tak jako u koberců či podlah.

Při běžném úklidu domácnosti stačí lamely naklopit a setřít prachovkou. Žaluzie otírejte ve směru sklopení, abyste nepoškodili lamely či jiné křehké části. Pokud nemáte prachovku nebo vám nedělá dobře, postačí vám i vysavač, u kterého snížíte výkon na minimum a žaluzie jednoduše přejedete hadicí s prachovým nástavcem.

Pokud vám žaluzie slouží v kuchyni, kde se usazuje mastnota, žaluzie otřete vlhkou houbičkou namočenou v jarové nebo v mýdlové vodě. Pokud umístíte žaluzie do vlhké místnosti a objeví se na nich plíseň, sáhněte po domácím octu, který zředíte s vodou. Žaluzie opět setřete touto jednoduchou směsí, kterou používaly již naše babičky. Hliníkové lamely i ostatní komponenty jsou křehké a prudkým zacházením byste je mohli poškodit. Proto buďte opatrní a trpěliví.

       

 
 

   

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Objednejte si pergolu teď a mějte ji na jaře mezi prvními a ještě za letošní cenu

Chystáte se na koupi hliníkové pergoly pro vaše venkovní posezení? Nepromeškejte naši momentální akci. Díky ní si zajistíte letošní cenu a ještě budete mít pergolu v příštím roce mezi prvními.

Dveřní síť – praktické a elegantní řešení

Přemýšlíte, jak se nejlépe uchránit před nálety otravného hmyzu? Váš dům můžete vybavit sítěmi do oken a dveří, které vás problému jednoduše zbaví. A nemusíte se bát, sítě nemusí být pouze nevzhledné a nepraktické, v naší nabídce najdete produkty z kvalitních materiálů, v různě barevných provedeních, které váš domov naopak zkrášlí!

Jak vybrat správné žaluzie pro vaše okna?

Sedíte doma a dumáte, jaké stínění by bylo pro váš domov vhodné? Mrkněte se na pár rad v našem průvodci. Snáze se pak rozhodnete pro správný typ.

Vertikální žaluzie nejlevněji

Jedním z nejoblíbenějším  stínícím produktem jsou vertikální žaluzie. Naši oblibu si získaly díky své variabilitě a přijatelné ceně.