zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásné slunečné dny jsou v plném proudu a my si jich užíváme plnými doušky. O víkendu jsou to také třeba grilovačky a posezení s přáteli. Prostě nás to táhne si sednout na zahradu a užívat si tyto příjemné chvilky. Sluníčko máme rádi, ale po celém dnu stráveném na slunci začneme přemýšlet, jak vybudované zázemí na zahradě v podobě pergoly zastínit. Přece jen není příjemné, když vám ostré sluneční paprsky svítí do obličeje v době, kdy jíte. Nebo ostré slunce v podvečer, když už si chcete jen číst a relaxovat.

Možná vás stejně jako spoustu zákazníků napadne si na pergolu pořídit látkové rolety. Na výběr jsou látky mnoha vzorů a barev a cena přívětivá. V tuto chvíli zákazníky přerušíme a řekneme jim, že látkové rolety na pergolu nedoporučujeme.

Látkové rolety jsou určené do interiéru, kde je sucho a látkám nehrozí promočení nebo dlouhodobé vystavení vlhkosti. A že budete rolety mít stažené jen za pěkného počasí a v dešti budou schované? Nápad je to dobrý, ale stále využití látkových rolet v exteriéru nedoporučujeme. Látka v proměnlivém prostředí zvlhne a může zplesnivět nebo se zvlnit.

Správnou volbou pro stínění pergol jsou screenové rolety. Tyto rolety už jsou určené do exteriéru a vlivy počasí jim nevadí. Screenové rolety spolehlivě zabrání, aby vás ostré slunce omezovalo, přitom uvidíte ven, a tak budete mít stále přehled, co se na zahradě děje. Také mají, na rozdíl od látkových rolet boční vedení, takže drží na místě a při větru se nehoupou. Ovšem nezapomeňte, že i screenové rolety jsou především stínicí prvek, a neslouží jako ochrana proti větru.

 

Nabídka screenových rolet

 

Počáteční investice u screenových rolet je vyšší, ale opravdu se vyplatí. Nakonec vás to vyjde levněji, než si každý rok kupovat nové látkové rolety.

rolety do pergoly


Sandra Heierhoff




Nová varianta provedení žaluzie Cetta – Flexi systém

Venkovní žaluzie Cetta patří mezi oblíbený typ venkovního stínění. Jejich lamely ve tvaru písmene „C“ jsou nabízeny v několika variantách. Na našem e-shopu k žaluziím Cetta 80 a Cetta 65 přibyla nová varianta a to Cetta 60 Flexi.

Prefabrikace ve stavebnictví: Překladový Purbox jako klíč k efektivitě a rychlosti

V éře, kdy se moderní stavebnictví neustále vyvíjí směrem k větší efektivitě a rychlosti, přichází prefabrikace jako klíčové řešení. Překladový Purbox od společnosti Labona.cz stojí v popředí této inovace, ukazující, jak může být jednoduchý produkt revolučním prvkem ve stavebním průmyslu.

Jaké jsou varianty vertikálních žaluzií?

Vertikální, svislé žaluzie tvoří součást mnoho domácností. Využívají se nejen jako stínící prvek, ale v případě potřeby také opticky předělí místnosti, nebo zakryjí něco, co nemá být vidět. Přemýšlíte nad vertikálními žaluziemi? Pojďte se s námi podívat, jaké varianty existují.

Jak funkčně zabudovat venkovní žaluzie a kolik je třeba kontaktního zateplení?

Pokud jste se rozhodli, že budete mít na domě nebo bytě venkovní žaluzie, zbývá vám už jen rozhodnutí, jak je instalovat a zapravit. Podívejme se na 2 nejběžnější varianty - podomítkovou montáž s PurBoxem a dodatečnou s přiznaným krycím plechem.