zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

Krásné slunečné dny jsou v plném proudu a my si jich užíváme plnými doušky. O víkendu jsou to také třeba grilovačky a posezení s přáteli. Prostě nás to táhne si sednout na zahradu a užívat si tyto příjemné chvilky. Sluníčko máme rádi, ale po celém dnu stráveném na slunci začneme přemýšlet, jak vybudované zázemí na zahradě v podobě pergoly zastínit. Přece jen není příjemné, když vám ostré sluneční paprsky svítí do obličeje v době, kdy jíte. Nebo ostré slunce v podvečer, když už si chcete jen číst a relaxovat.

Možná vás stejně jako spoustu zákazníků napadne si na pergolu pořídit látkové rolety. Na výběr jsou látky mnoha vzorů a barev a cena přívětivá. V tuto chvíli zákazníky přerušíme a řekneme jim, že látkové rolety na pergolu nedoporučujeme.

Látkové rolety jsou určené do interiéru, kde je sucho a látkám nehrozí promočení nebo dlouhodobé vystavení vlhkosti. A že budete rolety mít stažené jen za pěkného počasí a v dešti budou schované? Nápad je to dobrý, ale stále využití látkových rolet v exteriéru nedoporučujeme. Látka v proměnlivém prostředí zvlhne a může zplesnivět nebo se zvlnit.

Správnou volbou pro stínění pergol jsou screenové rolety. Tyto rolety už jsou určené do exteriéru a vlivy počasí jim nevadí. Screenové rolety spolehlivě zabrání, aby vás ostré slunce omezovalo, přitom uvidíte ven, a tak budete mít stále přehled, co se na zahradě děje. Také mají, na rozdíl od látkových rolet boční vedení, takže drží na místě a při větru se nehoupou. Ovšem nezapomeňte, že i screenové rolety jsou především stínicí prvek, a neslouží jako ochrana proti větru.

 

Nabídka screenových rolet

 

Počáteční investice u screenových rolet je vyšší, ale opravdu se vyplatí. Nakonec vás to vyjde levněji, než si každý rok kupovat nové látkové rolety.

rolety do pergoly


Sandra Heierhoff




Největší stálice našeho e-shopu? Horizontální žaluzie jsou opravdu HIT!

Klasické interiérové horizontální žaluzie se vyskytují snad v každé domácnosti a nejen tam. Interiérová žaluzie je cenově nejdostupnější stínicí prvek, který nikdy nevyjde z módy. Podívejte se, jaké horizontální žaluzie najdete u nás na e-shopu a proč se jim říká HIT.

Jak si správně zvolit stínění do střešních oken

Střešní okna + žaluzie (rolety) patří neodmyslitelně k sobě. Vhodně zvolené stínění sníží teplotu ve vašem podkroví klidně i o několik stupňů Celsia a navíc k tomu skvěle vypadá...

Samonosné žaluzie – novinky ve venkovních žaluziích

Díky svým přednostem jsou venkovní žaluzie stále více žádány nejen pro novostavby, ale i pro starší domy. Novinkou na našem e-shopu jsou nové typy samonosných žaluzií.

Purenitové boxy do 10 dní na stavbě

Purenitové kastlíky na míru jsou velmi žádanou variantou pro podomítkové provedení venkovních žaluzií. O to víc teď, když se blíží zima a mnoho stavebníků potřebuje ještě dokončit co nejvíce na stavbě třeba i včetně fasády.