zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč pořídit plastový plot?

Mám raději dřevo. Nesnáším plastové výrobky. Dřevo je živé, plast je mrtvý. Už jste někdy slyšeli podobné věty? Určitě ano. Já souhlasím také. Teď se na to podíváme trošku z jiného úhlu. Když vybíráte plot kolem svého domu, co je pro vás důležité? Soukromí, pořizovací cena, bezpečnost, vzhled plotu, údržba... Tyto a další motivy jsou důležité při rozhodování, jaký plot zvolíte.

Komu se chce každé 2-3 roky natírat dřevěný plot?

Zásadní rozdíl mezi dřevěným a plastovým plotem spočívá v pravidelné údržbě. Zatímco na plastový plot nemusíte ani pomyslet, dřevěný plot musíte jednou za 2-3 roky ošetřit, což zabere spoustu času.

Nejdřív musíte plot rozebrat, abyste se dostali mezi plaňky. Starý nátěr musíte odstranit, buď hoblíkem, nebo horkovzdušnou pistolí. Poté musíte plot důkladně natřít lazurovacím nebo krycím nátěrem, podle toho, v jakém je plot stavu a co u něj chcete zdůraznit.

Předtím, než plot můžete znovu smontovat, musí pořádně oschnout. Údržba se tak protáhne na celý víkend. Ruku na srdce, je to práce, ze které by měl být člověk nadšený? Pokud je odpověď ano, tak již dál nečtěte.

Nebude ten plastový plot moc drahý?

Častou obavou je také výše pořizovacích nákladů. Cena plastového pole v rozměru 2x1m se pohybuje kolem 2 000 Kč v bílé barvě a 4 000 Kč v případě dekorů dřeva a RAL barev.

Cena je sice o něco vyšší než v případě dřevěného plotu, ale časem se sníží. Když do porovnání přičtete náklady, lazurovací lak, krycí lak, horkovzdušnou pistoli, ale také váš čas a energii, výsledná cena se naopak sníží.

Plastové ploty stačí jen jednou za čas opláchnout hadicí, pokud jsou špinavé.

Jaké jsou nejčastější dotazy před koupí plastového plotu?

  1. Jak dlouho plastový plot vydrží? První plastové ploty se namontovaly v devadesátých letech a pořád ještě nepotřebují výměnu.
  2. Neztratí plastový plot svoji barvu? Neztratí. Plastové ploty mají UV stabilizátory, díky kterým vypadají pořád stejně.
  3. Co všechno plastový plot vydrží? Plastový plot nekoroduje, nehnije. Vítr, voda, slunce ani mráz mu nijak nevadí.
  4. Jaké barvy a dekory mohu vybírat? Dřevo-dekorů je 35. Pastelových a metalických barev je 20, takže si vybere každý.
  5. Bude plastový plot dostatečně pevný? Do každého podélníku se přidává jekl jako výztuha. Plastové plaňky jsou z tvrzeného PVC. Na prokopnutí, ohnutí nebo poničení by bylo třeba demoličního nářadí.
  6. Mám svoje sloupky a potřebuji jen plotové pole a k tomu každé jiných rozměrů, půjde to? Plotové pole si může každý objednat přesně na míru podle potřebných rozměrů.

Pohoda a design na míru

Plastové ploty jsou velice pohodlné, protože se o ně nemusíte starat. Design je na vás, vyzkoušet můžete metalické či pastelové barvy, a pokud jste milovníky dřeva, můžete si vybrat z více než 35 dřevo dekorů od světlých až po nejtmavší odstíny. Rozdíl prakticky nepoznáte.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




For Garden v Praze začíná už 30. března 2023

Na přelomu března a dubna bude v Praze 16. mezinárodní veletrh zahradní architektury, zeleně, nábytku a techniky For Garden. A Labona bude opět jeho součástí.

Konečně akce po více než roce - stavební veletrh VELETON

V dnešní době je to téměř k nevíře - stavební veletrh v termínu 14. - 16. 5. 2021. Ale je tomu tak. A ještě se na něj dostanete bezpečně z pohodlí vašeho gauče. Je online. Žádné testování, žádné kontroly. Vždyť to je super šance získat odpovědi a vybrat si partnery pro vaši stavbu či rekonstrukci.

 

 

Jak využít postupný nákup přímo vám na míru?

Dovolili jsme si oslovit naší zákazníci, která na našem eShopu nakoupila opakovaně. A otázka byla na zážitek s postupným nákupem.

Jednoduchá montáž bez vrtání - to je látková roleta Nemo

Látkové rolety patří mezi oblíbený a dostupný produkt vnitřního stínění. Oblíbenost si získaly díky variabilitě provedení a různých možností uchycení. Široký výběr látek s různými vlastnostmi, odstíny barev a možnost vzorů zajistí vytvořit příjemné prostředí v jakémkoli typu interiéru.