zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Proč si vybrat látkové stínění?

Nebaví Vás již klasické žaluzie? Upřednostnili byste spíše něco elegantního a moderního pro Vaše okna?

Po té byste neměli přehlížet látkové stínění. Vzhledem k široké nabídce typů, ať už jsou to látkové rolety, plisé nebo japonské posuvné stěny můžete zastínit či předělit jakýkoli prostor. Samozřejmostí je již i látkové stínění pro Vaše střešní okna.

Pokud Vás nudí jednoduchost, zatoužili jste po změně a v životě upřednostňujete originalitu, pak si určitě vyberete z nabídky látek se vzory. Naleznete zde květiny, pruhy, spirály, kostky, puntíky či další motivy. A pokud přece jenom uvítáte klasiku, můžete zvolit jednobarevnou látku.

Jaké jsou ovšem největší výhody látkového stínění? Když pomineme vzhled a jednoduché ovládání, tak si sami zvolíte, kolik světla si do místnosti chcete nechat vstoupit. Látky mají totiž různou gramáž, propustnost, odražení a pohlcení světla. Můžete tedy vyměnit klasické záclony anebo se díky zcela zatemňujícím látkám s termoizolační vrstvou postarat o ničím nerušený spánek.

Mohlo by vás také zajímat:

Pavel Hrdlička




Venkovní stínění a denní světlo v interiéru

Pojďme si ve stručnosti říci něco málo k venkovnímu stínění a jeho vlivu na světlo v domácnosti. Který typ stínění má větší účinnost a díky kterému budete mít v interiéru příjemně, i když slunce bude hřát?

Jak opravit síťovinu u sítí proti hmyzu?

Máte doma okenní síť nebo dveřní síť proti hmyzu, která je v dobrém stavu a bez koroze, ale protrhla nebo poškodila se vám síťovina? Nemusíte kupovat celou novou síť. S trochou šikovnosti zvládnete síťovinu vyměnit sami. Poradíme vám jak na to.

Tepelná stabilita budov – stínící technika (2. díl)

A máme tu další díl ze série článků od pana inženýra architekta Petra Brandejského. V této části rozebere standardy bydlení, možnosti pro zlepšení tepelné stability a další. Tak se pusťte do čtení...

Markýza - Elegancí proti slunci

Prosluněné ráno přecházející pozvolna do letního dne, kdy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láká k odpočinku na terase nebo na balkóně.  Kromě zeleně nám příjemný odpočinek pomůže zajistit vhodné zastínění.