zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Purenitové boxy - nejideálnější varianta pro podomítkové provedení venkovních žaluzií

Nejideálnější možností pro podomítkové provedení venkovních žaluzií je montáž do podomítkových purenitových boxů.  Díky použitému materiálu purenitu a PIR izolace jsou vhodným řešením i pro pasivní domy.

Purenitové boxy s PIR izolací včetně purenitového izolačního ostění jsou ideální podomítkové řešení pro exteriérové žaluzie. Purenit dokonale izoluje místa, kde většinou vznikají tepelné mosty.  Boxy se snadno zapravují do omítky, nebo dřevěného obkladu. Jedním krokem vytvoří funkční i estetický prostor pro žaluzie. 

Montáž podomítkových boxů i samotných žaluzií je velmi jednoduchá a provádí se v následujících krocích:

  • Po osazení oken se namontují boxy - ještě před zateplením domu.
  • Poté se obloží izolací, zatáhnou do lepidla s perlinkou a nanese fasáda.
  • Samotné žaluzie se namontují až po dokončení fasády do připravených purenitových boxů.

Co je to PURENIT?

Purenit je materiál vyrobený z tvrdé pěny, který má hned několik žádoucích vlastností:

  • snadno se opracovává, je lehký, pevný, lze do něj šroubovat,
  • nehoří, je zdravotně nezávadný, minimálně nasákává,
  • odolný vysokým teplotám i vůči chemikáliím,
  • lze kombinovat a lepit s jinými materiály,
  • výborný izolant.

Pro dodání purenitového kastlíku + purenitového ostění včetně venkovní žaluzie stačí pouze vyměřit vnější rozměry okenního rámu a zvolit konkrétní typ žaluzie. Odpadá starost s několika návštěvami na stavbě a prodlužování termínu dodání výrobku. Výška boxu je dána výškou okna, čím vyšší okna, tím vyšší box. Šířka kastlíku je dána šířkou okenního rámu. Hloubku boxu ovlivňuje šířka lamel žaluzií. Součástí purenitového ostění jsou montážní profily pro vodící zaomítatelnou lištu.


Pavel Hrdlička




Zastínění má vliv na kvalitu spánku. Jaké zvolit?

Určitě už jste slyšeli, jaké podmínky jsou pro spánek nejlepší. Mezi ty hlavní patří dostatek tmy, přiměřená teplota a také klid. Pokud všechny tyto podmínky splníme, čeká nás plnohodnotný spánek a ráno se probudíme čilí a plní energie.

Recyklované materiály pro výrobu purenitového boxu

V dnešní době je důležitější než kdy jindy zaměřit se na udržitelnost a ekologické postupy ve všech oblastech našeho života, včetně výrobního průmyslu. Recyklované materiály se stávají klíčovým prvkem v boji proti plýtvání zdrojů a znečištění životního prostředí. Tento článek se zaměřuje na využití recyklovaných materiálů ve výrobě, konkrétně na příkladu purenitového boxu a bočního ostění, kde se ukazuje, jak mohou být inovativní materiály využity k vytvoření kvalitních a trvanlivých produktů.

Japonské posuvné stěny

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní.

Křivý chod žaluzie nebo špatné naklápění lamel? Poradíme, jak to vyřešit

Připravili jsme pro vás další dva jednoduché postupy na opravu dvou běžných závad interiérových žaluzií.  Opravy nejsou složité a nepotřebujete k nim žádné speciální nářadí. K opravě vám postačí běžné vybavení domácnosti.