zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Purenitové boxy - nejideálnější varianta pro podomítkové provedení venkovních žaluzií

Nejideálnější možností pro podomítkové provedení venkovních žaluzií je montáž do podomítkových purenitových boxů.  Díky použitému materiálu purenitu a PIR izolace jsou vhodným řešením i pro pasivní domy.

Purenitové boxy s PIR izolací včetně purenitového izolačního ostění jsou ideální podomítkové řešení pro exteriérové žaluzie. Purenit dokonale izoluje místa, kde většinou vznikají tepelné mosty.  Boxy se snadno zapravují do omítky, nebo dřevěného obkladu. Jedním krokem vytvoří funkční i estetický prostor pro žaluzie. 

Montáž podomítkových boxů i samotných žaluzií je velmi jednoduchá a provádí se v následujících krocích:

  • Po osazení oken se namontují boxy - ještě před zateplením domu.
  • Poté se obloží izolací, zatáhnou do lepidla s perlinkou a nanese fasáda.
  • Samotné žaluzie se namontují až po dokončení fasády do připravených purenitových boxů.

Co je to PURENIT?

Purenit je materiál vyrobený z tvrdé pěny, který má hned několik žádoucích vlastností:

  • snadno se opracovává, je lehký, pevný, lze do něj šroubovat,
  • nehoří, je zdravotně nezávadný, minimálně nasákává,
  • odolný vysokým teplotám i vůči chemikáliím,
  • lze kombinovat a lepit s jinými materiály,
  • výborný izolant.

Pro dodání purenitového kastlíku + purenitového ostění včetně venkovní žaluzie stačí pouze vyměřit vnější rozměry okenního rámu a zvolit konkrétní typ žaluzie. Odpadá starost s několika návštěvami na stavbě a prodlužování termínu dodání výrobku. Výška boxu je dána výškou okna, čím vyšší okna, tím vyšší box. Šířka kastlíku je dána šířkou okenního rámu. Hloubku boxu ovlivňuje šířka lamel žaluzií. Součástí purenitového ostění jsou montážní profily pro vodící zaomítatelnou lištu.


Pavel Hrdlička




Jaké způsoby ovládání venkovních žaluzií jsou možné?

Pokud jste se rozhodli pro pořízení venkovních žaluzií na váš dům či byt, pak na vás kromě výběru tvaru lamel, barvy žaluzie a doplňků čeká ještě jedna velmi těžká volba. A tou je vybrat ovládání. Pojďme si proto popsat možnosti, jaké se u žaluzií nabízí.

Jak postavit bioklimatickou pergolu: průvodce krok za krokem pro DIY nadšence

Bioklimatické pergoly se staly symbolem moderního a udržitelného venkovního prostoru, který dokáže nabídnout nejen útočiště před sluncem, ale také příjemné místo pro odpočinek ve stínu, a to vše s ohledem na životní prostředí. Pro ty z vás, kteří preferují kvalitní a dlouhodobě udržitelné řešení, přinášíme průvodce stavbou bioklimatické pergoly z hliníku, která je součástí naší nabídky.

Jak se udržuje venkovní markýza?

V dnešní době již v podstatě nijak. Venkovní markýza se skládá z několika částí. Celohliníková odlehčená konstrukce, látka a většinou motor nebo klika.

PS2 - co se skrývá za touto zkratkou? Skvělý pomocník v ochraně proti hmyzu!

Jak si zajistit doma klid a nemuset přitom mít neustále zavřené dveře a okna? Ideální volbou pro ochranu proti hmyzu na velká okna a posuvné dveře jsou jednoznačně plisované sítě. Přečtěte si více o jejich výhodách v následujícím článku.