zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Purenitové boxy - nejideálnější varianta pro podomítkové provedení venkovních žaluzií

Nejideálnější možností pro podomítkové provedení venkovních žaluzií je montáž do podomítkových purenitových boxů.  Díky použitému materiálu purenitu a PIR izolace jsou vhodným řešením i pro pasivní domy.

Purenitové boxy s PIR izolací včetně purenitového izolačního ostění jsou ideální podomítkové řešení pro exteriérové žaluzie. Purenit dokonale izoluje místa, kde většinou vznikají tepelné mosty.  Boxy se snadno zapravují do omítky, nebo dřevěného obkladu. Jedním krokem vytvoří funkční i estetický prostor pro žaluzie. 

Montáž podomítkových boxů i samotných žaluzií je velmi jednoduchá a provádí se v následujících krocích:

  • Po osazení oken se namontují boxy - ještě před zateplením domu.
  • Poté se obloží izolací, zatáhnou do lepidla s perlinkou a nanese fasáda.
  • Samotné žaluzie se namontují až po dokončení fasády do připravených purenitových boxů.

Co je to PURENIT?

Purenit je materiál vyrobený z tvrdé pěny, který má hned několik žádoucích vlastností:

  • snadno se opracovává, je lehký, pevný, lze do něj šroubovat,
  • nehoří, je zdravotně nezávadný, minimálně nasákává,
  • odolný vysokým teplotám i vůči chemikáliím,
  • lze kombinovat a lepit s jinými materiály,
  • výborný izolant.

Pro dodání purenitového kastlíku + purenitového ostění včetně venkovní žaluzie stačí pouze vyměřit vnější rozměry okenního rámu a zvolit konkrétní typ žaluzie. Odpadá starost s několika návštěvami na stavbě a prodlužování termínu dodání výrobku. Výška boxu je dána výškou okna, čím vyšší okna, tím vyšší box. Šířka kastlíku je dána šířkou okenního rámu. Hloubku boxu ovlivňuje šířka lamel žaluzií. Součástí purenitového ostění jsou montážní profily pro vodící zaomítatelnou lištu.


Pavel Hrdlička




Markýza - Elegancí proti slunci

Prosluněné ráno přecházející pozvolna do letního dne, kdy teplota šplhá k tropickým hodnotám a láká k odpočinku na terase nebo na balkóně.  Kromě zeleně nám příjemný odpočinek pomůže zajistit vhodné zastínění.

Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.

Prefabrikace ve stavebnictví: Překladový Purbox jako klíč k efektivitě a rychlosti

V éře, kdy se moderní stavebnictví neustále vyvíjí směrem k větší efektivitě a rychlosti, přichází prefabrikace jako klíčové řešení. Překladový Purbox od společnosti Labona.cz stojí v popředí této inovace, ukazující, jak může být jednoduchý produkt revolučním prvkem ve stavebním průmyslu.

Nové plastové palubky ECO

Dřevěné obklady jsou krásné, ale je jim potřeba věnovat péči a průběžně se o ně starat. Tato, pro někoho obtěžující činnost odpadá v případě, kdy zvolíte obklad z plastových palubek. Plastové palubky jsou bezúdržbové, odolné a krásně vypadají. Podívejte se na naše novinky.