zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Řídicí systém TaHoma nebo Connexoon od Somfy?

Řídit na dálku vytápění domu, rozsvěcení světel, zamykání a stahování žaluzií a rolet je dnes snadné. Stačí k tomu účinný řídicí systém a  chytrý mobilní telefon.  V současné době si můžete pořídit řídicí systémy TaHoma a Connexoon od Somfy. Přemýšlíte, který z nich si vybrat? Připravili jsme pro vás seznam výhod obou systémů.

 

 

Systém TaHoma: jak funguje?

TaHoma je jednotka, která se ovládá pomocí internetu. Umožní vám nastavit vlastní scénáře a přizpůsobí činnost systému dle vašich potřeb.

Jaké jsou přednosti systému:

  • Úspora energie – v dnešní době hlavním prvkem rozhodnutí pro pořízení
  • Ochrana před vloupáním – a v klidu si užít čas mimo domov
  • Vždy aktuální – systém se průběžně aktualizuje

Hlavní výhodou systému TaHoma je, že vše řídí jeden systém a svoji domácnost tak můžete ovládat pomocí smartphonu, tabletu nebo pevného počítače. Pro vaše ujištění je zde okamžitá zpětná vazba, že vaše úkony byly provedeny správně.

TaHoma + je bezdrátová technologie iO-homecontrol, která nevyžaduje zbytečné zásahy do zdiva a s nimi související opravy.                                                         

Systém TaHoma – přirozeně kompatibilní se zařízeními značky Somfy, ale také se zařízeními jiných výrobců, jež jsou špičky na trhu.

3 jednoduché a intuitivní možnosti:

  1. Scénáře: Můžete vytvořit vlastní scénáře přizpůsobené svému životnímu stylu
  2. Kalendář: Můžete upravovat své scénáře na každý den v týdnu a mít to naplánované jako diář
  3. Smart scénáře: Můžete vytvářet pokročilé scénáře spouštěné splněním zvolených podmínek

 

 

 

 Systém Connexoon: jak funguje?

Systém Connexoon nabízí 3 různé aplikace na ovládání důležitých zón vašeho domu, na stínění využijete aplikaci Window, na přístup k domu aplikaci Acces a aplikaci s názvem Terrace využijete na terasu.

Jaké jsou přednosti systému:

  • 3 aplikace k výběru - ovládání pomocí chytrého telefonu s operačním systémem Android a iOS
  • Zobrazení aktuální polohy u připojených zařízení
  • Tvorba a spouštění až 4 scénářů
  • Každé kompatibilní zařízení v domě může být ovládáno chytrým telefonem (kompatibilní s iO-homecontrol)
  • U aplikace Window můžete naprogramovat ovládání zařízení v závislosti na čase
  • Ovládání odkudkoliv

Velkým plusem je, že když si některý člen vaší rodiny zapomene vzít klíče od domu, vy mu otevřete odkudkoliv.

 

 

 

Závěrem bych chtěla říci, že výběr je pouze o pocitu ukrytém v každém z nás. V řídicích systémech není žádný výrazný rozdíl (kromě cenového rozpětí), není zde žádná funkce, kterou jeden systém um í a druhý ne. Oba umí řídit systém odkudkoliv, jsou kompatibilní s iO-homecontrol a umí modelovat scénáře dle našich potřeb. Záleží jen na nás, zda chceme využít ovládání v jednom nebo mít na každou zónu našeho domova zvlášť aplikaci.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Po roce je tu opět Veleton - Stavební online veletrh

Uběhlo to jako voda a je tu další online stavební veletrh Veleton 2023. Co vás na něm čeká a proč ho navštívit? A jakým způsobem?

Hliníková a dřevěná pergola – kterou vybrat?

Přemýšlíte o koupi pergoly a stále se rozhodujete, který materiál je pro výrobu pergoly nejvhodnější? Nejčastěji používanými materiály jsou hliník a dřevo. Rozhodujícím faktorem při výběru materiálu je především vzhled, pořizovací náklady a nároky na údržbu.

Dopřejte venkovnímu stínění zaslouženou péči za dobře odvedenou práci

Podzim se pomalu ale jistě blíží. Většina z nás se každoročně vrháme do pravidelného úklidu. A péče o stínění by měla být jeho součástí. Během horkých letních dní nás chrání před pálivými paprsky, dopřává nám příjemné klima, nebo nám umožňuje nerušený spánek i v ranních hodinách, kdy slunce už pomalu vychází. Proto si také zaslouží péči a chvíli našeho času.

Jak vybrat látku pro screenové rolety?

Vybrat si látku je dalším z velmi náročných kroků. Určitě máte představu, jestli chcete rolety ke stínění, nebo třeba zatemňování, stejně tak jestli chcete světlé nebo tmavé. Ale vybrat si pak jednu konkrétní ze vzorníku už bývá často oříšek. Proto se pojďme podívat, co vám hodnoty a označení jednotlivých látek určují.