zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.

Základní rozdíl mezi látkovou roletou a klasickou žaluzií je ve způsobu stínění a možnosti regulace světla. Lamely horizontálních žaluzií jsou naklápěcí a umožňují tím regulaci intenzity světla vstupujícího do místnosti, zatímco u látkových rolet regulace světla je možná jen povytažením, případně spuštěním rolet. U horizontálních žaluzií je možné podle potřeby lamely naklápět a zároveň vytahovat.

Pokud nejste zastánci horizontálních žaluzií ani klasických rolet, určitě se vám zalíbí látkové duorolety, označované také jako rolety „den a noc“. Duorolety spojují krásu rolet a praktičnost žaluzií. Množství příchozího světla do místnosti korigujeme nastavením poměru překrytí dvou látek s různou propustností. Duorolety nastavené na „denní režim“ nahradí záclonu a v „nočním režimu“ budou fungovat jako závěsy.


Petra Šenková




Styly bydlení - Retro, rustikální a industriální (3. díl)

A máme tu poslední díl ze série věnující se stylům bydlení. V tomto se podíváme na styly retro, rustikální a industriální. Tak se pusťte do čtení.

Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této situaci nakoupit potřebné stínění z bezpečí domova.

Jak postavit bioklimatickou pergolu: průvodce krok za krokem pro DIY nadšence

Bioklimatické pergoly se staly symbolem moderního a udržitelného venkovního prostoru, který dokáže nabídnout nejen útočiště před sluncem, ale také příjemné místo pro odpočinek ve stínu, a to vše s ohledem na životní prostředí. Pro ty z vás, kteří preferují kvalitní a dlouhodobě udržitelné řešení, přinášíme průvodce stavbou bioklimatické pergoly z hliníku, která je součástí naší nabídky.

Jak vybrat projekt pro stavbu svépomocí?

Rostoucím trendem v českém stavebnictví je stavba domu svépomocí. Jen loni tak v Česku přibylo kolem pěti tisíc stavebníků a jejich počet se meziročně zvyšuje o 30%.