zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.

Základní rozdíl mezi látkovou roletou a klasickou žaluzií je ve způsobu stínění a možnosti regulace světla. Lamely horizontálních žaluzií jsou naklápěcí a umožňují tím regulaci intenzity světla vstupujícího do místnosti, zatímco u látkových rolet regulace světla je možná jen povytažením, případně spuštěním rolet. U horizontálních žaluzií je možné podle potřeby lamely naklápět a zároveň vytahovat.

Pokud nejste zastánci horizontálních žaluzií ani klasických rolet, určitě se vám zalíbí látkové duorolety, označované také jako rolety „den a noc“. Duorolety spojují krásu rolet a praktičnost žaluzií. Množství příchozího světla do místnosti korigujeme nastavením poměru překrytí dvou látek s různou propustností. Duorolety nastavené na „denní režim“ nahradí záclonu a v „nočním režimu“ budou fungovat jako závěsy.


Petra Šenková




Nechte se okouzlit přirozeným půvabem dřevěné žaluzie

Dřevěné horizontální žaluzie vdechnou do interiéru atmosféru klidu a pohodlí. Nesou s sebou kus přírody. Jsou čisté, přirozené a elegantní. 

5 nejpoužívanějších druhů stínění: Které máte doma vy?

Domov je místo, kde jsme sami sebou, kde si můžete konečně v klidu vydechnout, místo kde se můžeme schovat… Zkrátka místo, kde nechceme, aby na nás bylo vidět. A k tomu slouží stínění oken, které se v posledních letech stalo nezbytnou a samozřejmou součástí domácnosti. Víte,  jaké jsou nejčastější druhy?

Dřevěné žaluzie nebo hliníkové žaluzie v imitaci dřeva

Líbí se Vám krásné dřevěné žaluzie? V tomto článku Vám chceme poradit v případě, že hledáte dřevěné stínění. Máte v podstatě 2 možnosti.

Rozšíření nabídky látek na markýzy

Po delší době jsme pro vás aktualizovali výběr látek na markýzy. A nejde jen o pár vzorečků! Vzorník jsme rozšířili na více než dvojnásobné množství.