zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rolety a žaluzie - které vybrat?

Váháte nad nákupem interiérového stínění a nejste si jisti, po kterém šáhnout? Na výběr je mnoho, k těm nejoblíběnějším však patří horizontální žaluzie a látkové rolety.

Základní rozdíl mezi látkovou roletou a klasickou žaluzií je ve způsobu stínění a možnosti regulace světla. Lamely horizontálních žaluzií jsou naklápěcí a umožňují tím regulaci intenzity světla vstupujícího do místnosti, zatímco u látkových rolet regulace světla je možná jen povytažením, případně spuštěním rolet. U horizontálních žaluzií je možné podle potřeby lamely naklápět a zároveň vytahovat.

Pokud nejste zastánci horizontálních žaluzií ani klasických rolet, určitě se vám zalíbí látkové duorolety, označované také jako rolety „den a noc“. Duorolety spojují krásu rolet a praktičnost žaluzií. Množství příchozího světla do místnosti korigujeme nastavením poměru překrytí dvou látek s různou propustností. Duorolety nastavené na „denní režim“ nahradí záclonu a v „nočním režimu“ budou fungovat jako závěsy.


Petra Šenková




Jak vybrat žaluzie?

Když padne slovo žaluzie, každý si většinou vybaví stínění na okně. Když ale přijde na věc a je potřeba se rozhodnout, jaké žaluzie pořídit domů, není výběr už tak jasný. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém popíšeme 3 základní druhy žaluzií.

Co je to Plisse? Opravdu nejde o papírové žaluzie

Skládané látkové žaluzie Plisse Váš interiér zútulní, doplní o moderní a elegantní prvek s více možnostmi. Plisse materiály obsahují skelné vlákno, které uvítají zejména alergici.

Jak funkčně zabudovat venkovní žaluzie a kolik je třeba kontaktního zateplení?

Pokud jste se rozhodli, že budete mít na domě nebo bytě venkovní žaluzie, zbývá vám už jen rozhodnutí, jak je instalovat a zapravit. Podívejme se na 2 nejběžnější varianty - podomítkovou montáž s PurBoxem a dodatečnou s přiznaným krycím plechem.

Bioklimatická pergola - novinka pro vaši zahradu

Trávíte hodně času na zahradě nebo na terase? Posedíte rádi se svojí rodinou nebo přáteli venku, ale nebaví vás, když vám plány kazí počasí? Pak je pro vás bioklimatická pergola ideálním řešením. Jaké jsou její přednosti?