zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rozdíly v typech markýz? Vše na jednom místě!

Plánujete koupi venkovní markýzy, ale nevyznáte se v jejich nabídce? V následujícím článku popíšeme jednotlivé typy markýz a pomůžeme vám zorientovat se v naší nabídce.

Sortiment venkovních markýz můžeme podle jejich konstrukce rozdělit na markýzy otevřené, polokazetové a kazetové.

Otevřené markýzy, mezi něž patří markýza bez nosného profilu Jasmína a markýza s nosným profilem Stela, nemají svou konstrukci a látku chráněné kazetou. Tyto markýzy je tedy nutné chránit stříškou, nebo je umisťovat na kryté místo, kde bude markýza chráněna před nepříznivými vlivy okolí. Otevřené markýzy jsou nejlehčím typem markýz, a proto nejsou kladeny vysoké požadavky na kotvící podklad, jak je tomu u markýz kazetových.

Otevřené markýzy nabízíme v provedení bez nosného profilu nebo s nosným profilem. Markýza bez nosného profilu Jasmína je lehká markýza, jejíž konstrukci tvoří dvě konzoly, mezi kterými je uchycen válec z pozinkované oceli, na který se navíjí látka. Na konzolách jsou připevněna ramena markýzy. Konstrukce markýzy s nosným profilem Stela je tvořena konzolami s nosným profilem, kloubovými rameny, válcem pro navíjení látky a výpadovým profilem s okapničkou, která zabraňuje tvorbě vodní kapsy a slouží k odtoku dešťové vody. Konstrukce s nosným profilem zajišťuje vyšší životnost a odolnost.

 

Polokazetová markýza Stela plus v sobě snoubí vlastnosti jak otevřených, tak i kazetových markýz. Oproti otevřeným markýzám je její látka s navíječem chráněna kazetou, avšak do kazety se neuschová celá - volán zůstává nekrytý a ramena markýzy jsou zespodu viditelná. Oproti kazetové markýze se může pyšnit nižšími pořizovacími náklady a lehčí konstrukcí.

Kazetové markýzy jsou nejluxusnější venkovní markýzy. V zataženém stavu nenarušují estetickou stránku exteriéru a jsou tak vhodné do míst, kde by odkrytá konstrukce působila rušivě. Při svinutí kazetové markýzy se celá látka včetně ramen uschovají do kazety a jsou tak chráněny před nepříznivými vnějšími vlivy, což markýze zajišťuje dlouhou životnost. Z kazetových markýz nabízíme Kazetovou markýzu a luxusní kazetové markýzy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jak vybrat látku pro screenové rolety?

Vybrat si látku je dalším z velmi náročných kroků. Určitě máte představu, jestli chcete rolety ke stínění, nebo třeba zatemňování, stejně tak jestli chcete světlé nebo tmavé. Ale vybrat si pak jednu konkrétní ze vzorníku už bývá často oříšek. Proto se pojďme podívat, co vám hodnoty a označení jednotlivých látek určují.

S japonskými stěnami bude váš interiér středem pozornosti

Vnitřní látkové stínění je stále žádané a zákazníci hledají originální kousky, které interiér nejen ochrání před slunečními paprsky, ale zároveň ho oživí. Trendy variantou jsou japonské posuvné stěny, které nejen zastíní, ale také pomohou předělit místnost.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Interiérová roleta s bočním vedením, to je Larra v boxu

Nedávno jsme vám představili novinku v sortimentu látkových rolet – roletu Larra. Nyní vás seznámíme s její další variantou, látkovou roletou Larra v boxu.