zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rozdíly v typech markýz? Vše na jednom místě!

Plánujete koupi venkovní markýzy, ale nevyznáte se v jejich nabídce? V následujícím článku popíšeme jednotlivé typy markýz a pomůžeme vám zorientovat se v naší nabídce.

Sortiment venkovních markýz můžeme podle jejich konstrukce rozdělit na markýzy otevřené, polokazetové a kazetové.

Otevřené markýzy, mezi něž patří markýza bez nosného profilu Jasmína a markýza s nosným profilem Stela, nemají svou konstrukci a látku chráněné kazetou. Tyto markýzy je tedy nutné chránit stříškou, nebo je umisťovat na kryté místo, kde bude markýza chráněna před nepříznivými vlivy okolí. Otevřené markýzy jsou nejlehčím typem markýz, a proto nejsou kladeny vysoké požadavky na kotvící podklad, jak je tomu u markýz kazetových.

Otevřené markýzy nabízíme v provedení bez nosného profilu nebo s nosným profilem. Markýza bez nosného profilu Jasmína je lehká markýza, jejíž konstrukci tvoří dvě konzoly, mezi kterými je uchycen válec z pozinkované oceli, na který se navíjí látka. Na konzolách jsou připevněna ramena markýzy. Konstrukce markýzy s nosným profilem Stela je tvořena konzolami s nosným profilem, kloubovými rameny, válcem pro navíjení látky a výpadovým profilem s okapničkou, která zabraňuje tvorbě vodní kapsy a slouží k odtoku dešťové vody. Konstrukce s nosným profilem zajišťuje vyšší životnost a odolnost.

 

Polokazetová markýza Stela plus v sobě snoubí vlastnosti jak otevřených, tak i kazetových markýz. Oproti otevřeným markýzám je její látka s navíječem chráněna kazetou, avšak do kazety se neuschová celá - volán zůstává nekrytý a ramena markýzy jsou zespodu viditelná. Oproti kazetové markýze se může pyšnit nižšími pořizovacími náklady a lehčí konstrukcí.

Kazetové markýzy jsou nejluxusnější venkovní markýzy. V zataženém stavu nenarušují estetickou stránku exteriéru a jsou tak vhodné do míst, kde by odkrytá konstrukce působila rušivě. Při svinutí kazetové markýzy se celá látka včetně ramen uschovají do kazety a jsou tak chráněny před nepříznivými vnějšími vlivy, což markýze zajišťuje dlouhou životnost. Z kazetových markýz nabízíme Kazetovou markýzu a luxusní kazetové markýzy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Sítě proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou jedním ze dvou způsobů jak zabránit vniknutí hmyzu do domu. Druhým způsobem je použití chemických odpuzovačů. Pojďme si o sítích proti hmyzu něco říci.

Oblíbené duorolety máme nově i v barevných odstínech!

Speciálním typem rolet jsou takzvané duorolety,  které kombinují dva pruhy látek. Jeden pruh je průhledný a druhý zastiňující, takže si můžete snadno regulovat, kolik světla pustíte do interiéru. Tento typ stínění je výjimečný nejen svou funkčností, ale také designem. Nově si kromě stávajících odstínů můžete vybrat i z dalších barev, které zaručeně rozzáří váš interiér.

Klasická horizontální žaluzie je nejprodávanějším stíněním. Jak je to možné?

Moderní styly interiéru se neustále mění, nové trendy ovlivňují jejich vybavení. V našich bytech však stále zůstává základní stínící produkt, kterým je klasická hliníková žaluzie. Tato žaluzie se využívá k zastínění bytů, domů, chalup, kanceláří, výrobních hal, obchodů – a spoustě dalších míst.

Jak si správně zvolit stínění do střešních oken

Střešní okna + žaluzie (rolety) patří neodmyslitelně k sobě. Vhodně zvolené stínění sníží teplotu ve vašem podkroví klidně i o několik stupňů Celsia a navíc k tomu skvěle vypadá...