zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rozdíly v typech markýz? Vše na jednom místě!

Plánujete koupi venkovní markýzy, ale nevyznáte se v jejich nabídce? V následujícím článku popíšeme jednotlivé typy markýz a pomůžeme vám zorientovat se v naší nabídce.

Sortiment venkovních markýz můžeme podle jejich konstrukce rozdělit na markýzy otevřené, polokazetové a kazetové.

Otevřené markýzy, mezi něž patří markýza bez nosného profilu Jasmína a markýza s nosným profilem Stela, nemají svou konstrukci a látku chráněné kazetou. Tyto markýzy je tedy nutné chránit stříškou, nebo je umisťovat na kryté místo, kde bude markýza chráněna před nepříznivými vlivy okolí. Otevřené markýzy jsou nejlehčím typem markýz, a proto nejsou kladeny vysoké požadavky na kotvící podklad, jak je tomu u markýz kazetových.

Otevřené markýzy nabízíme v provedení bez nosného profilu nebo s nosným profilem. Markýza bez nosného profilu Jasmína je lehká markýza, jejíž konstrukci tvoří dvě konzoly, mezi kterými je uchycen válec z pozinkované oceli, na který se navíjí látka. Na konzolách jsou připevněna ramena markýzy. Konstrukce markýzy s nosným profilem Stela je tvořena konzolami s nosným profilem, kloubovými rameny, válcem pro navíjení látky a výpadovým profilem s okapničkou, která zabraňuje tvorbě vodní kapsy a slouží k odtoku dešťové vody. Konstrukce s nosným profilem zajišťuje vyšší životnost a odolnost.

 

Polokazetová markýza Stela plus v sobě snoubí vlastnosti jak otevřených, tak i kazetových markýz. Oproti otevřeným markýzám je její látka s navíječem chráněna kazetou, avšak do kazety se neuschová celá - volán zůstává nekrytý a ramena markýzy jsou zespodu viditelná. Oproti kazetové markýze se může pyšnit nižšími pořizovacími náklady a lehčí konstrukcí.

Kazetové markýzy jsou nejluxusnější venkovní markýzy. V zataženém stavu nenarušují estetickou stránku exteriéru a jsou tak vhodné do míst, kde by odkrytá konstrukce působila rušivě. Při svinutí kazetové markýzy se celá látka včetně ramen uschovají do kazety a jsou tak chráněny před nepříznivými vnějšími vlivy, což markýze zajišťuje dlouhou životnost. Z kazetových markýz nabízíme Kazetovou markýzu a luxusní kazetové markýzy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Žaluzie den a noc

Název žaluzie den a noc se sice hodně používá, ale nejedná se o správné označení. I přes pruhovaný design, díky kterému stínění opravdu připomíná žaluzie, se typově jedná o rolety. 

Bioklimatická pergola na míru svépomocí? Dnes už žádný problém

Pergola je pro většinu symbolem místa pro odpočinek na zahradě nebo terase. A když se nad pergolou u vás doma zamyslíte, napadne vás, že montáž musí provádět pouze specializovaná firma? Ano, i to je možnost pro ty, kteří nemají čas, nebo je manuální práce nenaplňují. Pro kutily a nadšence do zvelebování domova je tu druhá možnost – i bioklimatickou hliníkovou pergolu si dnes už můžete sami objednat i namontovat. Pojďte se mrknout na to, jak stavba pergoly probíhá krok za krokem.

Jaké jsou hlavní rozdíly u pergoly ARTOSI oproti konkurenčním bioklimatickým pergolám?

Během uplynulého roku jsme měli možnost se zúčastnit 3 velkých veletrhů a projít si tak více konkurenčních pergol. Článek nemá sloužit k hanění cizích produktů, ale k vyzdvižení výhod a kladů pergoly ARTOSI. Pokud se chystáte na koupi bioklimatické pergoly na vaši terasu a plánujete si projít více prodejců, zaměřte se na následující body. 

Pergola Artosi – středobod vaší zahrady

Chystáte se trávit více času na zahradě, ale nemáte tam dostatek zastíněného prostoru, kde se můžete usadit a odpočívat? Nebo rádi v suchu nasloucháte bubnování kapek letního deště? Pak pro vás máme skvělého parťáka, a to bioklimatickou pergolu.