zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rozdíly v typech markýz? Vše na jednom místě!

Plánujete koupi venkovní markýzy, ale nevyznáte se v jejich nabídce? V následujícím článku popíšeme jednotlivé typy markýz a pomůžeme vám zorientovat se v naší nabídce.

Sortiment venkovních markýz můžeme podle jejich konstrukce rozdělit na markýzy otevřené, polokazetové a kazetové.

Otevřené markýzy, mezi něž patří markýza bez nosného profilu Jasmína a markýza s nosným profilem Stela, nemají svou konstrukci a látku chráněné kazetou. Tyto markýzy je tedy nutné chránit stříškou, nebo je umisťovat na kryté místo, kde bude markýza chráněna před nepříznivými vlivy okolí. Otevřené markýzy jsou nejlehčím typem markýz, a proto nejsou kladeny vysoké požadavky na kotvící podklad, jak je tomu u markýz kazetových.

Otevřené markýzy nabízíme v provedení bez nosného profilu nebo s nosným profilem. Markýza bez nosného profilu Jasmína je lehká markýza, jejíž konstrukci tvoří dvě konzoly, mezi kterými je uchycen válec z pozinkované oceli, na který se navíjí látka. Na konzolách jsou připevněna ramena markýzy. Konstrukce markýzy s nosným profilem Stela je tvořena konzolami s nosným profilem, kloubovými rameny, válcem pro navíjení látky a výpadovým profilem s okapničkou, která zabraňuje tvorbě vodní kapsy a slouží k odtoku dešťové vody. Konstrukce s nosným profilem zajišťuje vyšší životnost a odolnost.

 

Polokazetová markýza Stela plus v sobě snoubí vlastnosti jak otevřených, tak i kazetových markýz. Oproti otevřeným markýzám je její látka s navíječem chráněna kazetou, avšak do kazety se neuschová celá - volán zůstává nekrytý a ramena markýzy jsou zespodu viditelná. Oproti kazetové markýze se může pyšnit nižšími pořizovacími náklady a lehčí konstrukcí.

Kazetové markýzy jsou nejluxusnější venkovní markýzy. V zataženém stavu nenarušují estetickou stránku exteriéru a jsou tak vhodné do míst, kde by odkrytá konstrukce působila rušivě. Při svinutí kazetové markýzy se celá látka včetně ramen uschovají do kazety a jsou tak chráněny před nepříznivými vnějšími vlivy, což markýze zajišťuje dlouhou životnost. Z kazetových markýz nabízíme Kazetovou markýzu a luxusní kazetové markýzy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jaký druh stínění je nejvhodnější do dětského pokoje?

Při zařizování dětského pokoje se soustředíme zejména na barvu stěn a nábytku a často zapomínáme na kvalitní stínění. A to je chyba, protože možnost regulace světla je pro dení aktivity i kvalitní spánek dítěte nezbytná.  Na výběr máme z několika druhu záclon, rolet nebo žaluzii. Jak vybrat tu správnou?

Plastové ploty: Jak vybrat ten pravý?

Plastové ploty jsou skvělou volbou, jsou pevné a odolné, neztrácí barvu a prakticky se o ně nemusíte starat. Jenže není plot jako plot a ne všechny plastové ploty mají tyto příjemné vlastnosti. Jak ale vybrat ten správný a nešlápnout při tom vedle?

Nakupte si žaluzie a rolety na míru z bezpečí domova

Málokdo se v tomto období cítí komfortně v přítomnosti cizích osob. Neradi chodíte nakupovat, vyhýbáte se kontaktu, snažíte se chránit zdraví naše a našich nejbližších. Díky e-shopu Labona.cz nemusíte čekat na ukončení karantény, můžete i v této situaci nakoupit potřebné stínění z bezpečí domova.

Užívejte si doma pohody bez nezvaných hostů

Ležíte na gauči, otevíráte oblíbený časopis nebo napínavou knížku, vedle sebe osvěžující drink. Těšíte se na relax, ale najednou okolo vás začne poletovat moucha a ne a ne zmizet a dát vám pokoj. Znáte to? Vyzrajte na otravný hmyz s okenními a dveřními sítěmi.