zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Rozdíly v typech markýz? Vše na jednom místě!

Plánujete koupi venkovní markýzy, ale nevyznáte se v jejich nabídce? V následujícím článku popíšeme jednotlivé typy markýz a pomůžeme vám zorientovat se v naší nabídce.

Sortiment venkovních markýz můžeme podle jejich konstrukce rozdělit na markýzy otevřené, polokazetové a kazetové.

Otevřené markýzy, mezi něž patří markýza bez nosného profilu Jasmína a markýza s nosným profilem Stela, nemají svou konstrukci a látku chráněné kazetou. Tyto markýzy je tedy nutné chránit stříškou, nebo je umisťovat na kryté místo, kde bude markýza chráněna před nepříznivými vlivy okolí. Otevřené markýzy jsou nejlehčím typem markýz, a proto nejsou kladeny vysoké požadavky na kotvící podklad, jak je tomu u markýz kazetových.

Otevřené markýzy nabízíme v provedení bez nosného profilu nebo s nosným profilem. Markýza bez nosného profilu Jasmína je lehká markýza, jejíž konstrukci tvoří dvě konzoly, mezi kterými je uchycen válec z pozinkované oceli, na který se navíjí látka. Na konzolách jsou připevněna ramena markýzy. Konstrukce markýzy s nosným profilem Stela je tvořena konzolami s nosným profilem, kloubovými rameny, válcem pro navíjení látky a výpadovým profilem s okapničkou, která zabraňuje tvorbě vodní kapsy a slouží k odtoku dešťové vody. Konstrukce s nosným profilem zajišťuje vyšší životnost a odolnost.

 

Polokazetová markýza Stela plus v sobě snoubí vlastnosti jak otevřených, tak i kazetových markýz. Oproti otevřeným markýzám je její látka s navíječem chráněna kazetou, avšak do kazety se neuschová celá - volán zůstává nekrytý a ramena markýzy jsou zespodu viditelná. Oproti kazetové markýze se může pyšnit nižšími pořizovacími náklady a lehčí konstrukcí.

Kazetové markýzy jsou nejluxusnější venkovní markýzy. V zataženém stavu nenarušují estetickou stránku exteriéru a jsou tak vhodné do míst, kde by odkrytá konstrukce působila rušivě. Při svinutí kazetové markýzy se celá látka včetně ramen uschovají do kazety a jsou tak chráněny před nepříznivými vnějšími vlivy, což markýze zajišťuje dlouhou životnost. Z kazetových markýz nabízíme Kazetovou markýzu a luxusní kazetové markýzy Olivia a Dakota.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jde přes aplikace ovládat i Vaše soukromí?

V době chytrých telefonů už se nemusíte po dovolené vracet do přehřátého bytu, nebo se cestou z hor strachovat, že dorazíte do vymrzlého domu. Pomocí řídicích systémů a chytrého telefonu to máte pevně v rukou a na dálku můžete ovládat celý dům od žaluzií, až po garáž a alarm. Jak to funguje?

Jak se čistí moderní látková stínící technika?

Vysávání, utírání prachu, čištění, leštění, jsou činnosti, které se všeobecně netěší přílišné popularitě, avšak jsou nezbytnou součásti běžného života.

Jaké dekorace zkrátí dlouhou zimu?

Zimní období je v plném proudu a může být ještě dlouhé. Pro mnohé z nás je vždy nekonečné, nudné, ubíjející a s počátkem března už netrpělivě vyhlížíme jaro. Ještě to budeme muset nějaký ten pátek vydržet, nicméně proč si čekání nezpříjemnit stylovou výzdobu v duchu jarní nálady již nyní?

Jak si vybrat horizontální žaluzie?

Horizontální žaluzie ideálně vybírejte podle toho, jaké máte okno. Plastová, dřevěná a hliníková okna totiž mají svůj typický vzhled – a ne každá žaluzie na nich vypadá dobře.