zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Samonosné žaluzie – novinky ve venkovních žaluziích

Díky svým přednostem jsou venkovní žaluzie stále více žádány nejen pro novostavby, ale i pro starší domy. Novinkou na našem e-shopu je nový typ samonosných žaluzií.

S venkovními žaluziemi se počítá téměř ve všech projektech novostaveb rodinných domů, administrativních budov i výrobních hal. Montáž žaluzií pak probíhá v průběhu stavby, což je velkou výhodou. Mají vysoký stupeň ochrany před slunečním zářením, redukují teplo v interiéru, snižují hluk zvenčí, chrání soukromí a jsou architektonickým prvkem všech druhů staveb. Díky svým výhodám jsou venkovní žaluzie stále více montovány i dodatečně před okna starších domů, kde s montáží při výstavbě původně počítáno nebylo. Vhodným typem pro dodatečnou přiznanou montáž (lze ji pořídit i ve variantě zaomítací) je právě samonosná žaluzie.

Žaluzie má samonosné vodící lišty.  Horní profil žaluzie včetně celého paketu je umístěn ve zkompletovaném boxu. Box má dané čtyři velikosti: 190 mm, 220 mm, 260 mm a 300 mm.  A to jak v přiznané, tak i v zaomítací  variantě. Pro žaluzie s plochou do 3 m2 je možnost integrované sítě proti hmyzu. Žaluzie je možné ovládat pouze motorem.

Samonosná žaluzie má jednoduché vyměření, snadnější a rychlejší montáž než u běžně používaných venkovních žaluzií. Je tedy výborným typem pro e-shop, kde si zákazníci vyměřují a montují sami. 


Pavel Hrdlička




TOP 5 nejkrásnějších a nejelegantnějších řešení stínění

Interiérové stínění není jenom funkčním doplňkem, který nám umožní libovolně regulovat sluneční svit, ale také designovým detailem, který dokáže dodat našemu interiéru moderní, útulnou atmosféru.

 

Jaké dekorace zkrátí dlouhou zimu?

Zimní období je v plném proudu a může být ještě dlouhé. Pro mnohé z nás je vždy nekonečné, nudné, ubíjející a s počátkem března už netrpělivě vyhlížíme jaro. Ještě to budeme muset nějaký ten pátek vydržet, nicméně proč si čekání nezpříjemnit stylovou výzdobu v duchu jarní nálady již nyní?

Jsou vhodné žaluzie do vlhkého prostředí?

Snad v každém domě či bytě se řeší tato otázka. V koupelně, prádelně či u bazénu. V těchto místnostech je nesmírně vlhko...

Jak zastínit francouzská okna?

Francouzská okna jsou krásná, velká a díky nim máme v domě mnoho světla. Na druhou stranu se však můžeme cítit jako na výstavě, kde my jsme exponáty. Pohledy cizích lidí do našeho obydlí nejsou nikomu příjemné. Možností, jak zastínit francouzská okna, je mnoho. Jaké typy stínění použít, abychom v domě mohli regulovat světlo, teplo a také měli nějaké soukromí?