zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Samonosné žaluzie – novinky ve venkovních žaluziích

Díky svým přednostem jsou venkovní žaluzie stále více žádány nejen pro novostavby, ale i pro starší domy. Novinkou na našem e-shopu je nový typ samonosných žaluzií.

S venkovními žaluziemi se počítá téměř ve všech projektech novostaveb rodinných domů, administrativních budov i výrobních hal. Montáž žaluzií pak probíhá v průběhu stavby, což je velkou výhodou. Mají vysoký stupeň ochrany před slunečním zářením, redukují teplo v interiéru, snižují hluk zvenčí, chrání soukromí a jsou architektonickým prvkem všech druhů staveb. Díky svým výhodám jsou venkovní žaluzie stále více montovány i dodatečně před okna starších domů, kde s montáží při výstavbě původně počítáno nebylo. Vhodným typem pro dodatečnou přiznanou montáž (lze ji pořídit i ve variantě zaomítací) je právě samonosná žaluzie.

Žaluzie má samonosné vodící lišty.  Horní profil žaluzie včetně celého paketu je umístěn ve zkompletovaném boxu. Box má dané čtyři velikosti: 190 mm, 220 mm, 260 mm a 300 mm.  A to jak v přiznané, tak i v zaomítací  variantě. Pro žaluzie s plochou do 3 m2 je možnost integrované sítě proti hmyzu. Žaluzie je možné ovládat pouze motorem.

Samonosná žaluzie má jednoduché vyměření, snadnější a rychlejší montáž než u běžně používaných venkovních žaluzií. Je tedy výborným typem pro e-shop, kde si zákazníci vyměřují a montují sami. 


Pavel Hrdlička




Sítě proti hmyzu jaké jsou možnosti s příchozími teplými dny?

Jaro ťuká na dveře a s tím i teplejší dny a častější větrání našich domů, bytů a kanceláří. Okenní a dveřní sítě se proto vyplatí pořídit právě nyní.

Koupit si žaluzie na internetu nebo objednat montážní firmu?

Trend on-line nakupování zasáhl již nějaký čas zpět i oblast prodeje zboží na míru. Před pár roky bylo nepředstavitelné, že by si někdo mohl na internetu objednat třeba žaluzie, markýzu nebo venkovní žaluzie a jiné produkty určené ke stínění. Dnes je vše už jinak.

Blíží se veletrh For Garden 2022 v Praze

Budeme na dalším veletrhu - tentokrát osobně na For Garden 2022 v Praze Letňanech.

Látková stínící technika do interiéru: jak ji vybrat?

Látkové stínění má celou řadu výhod, zastíní, zabrání přehřívání i vychládání místnosti a navíc skvěle vypadá. Aby nám však přinášelo co největší užitek, musíme si zvolit vhodný druh stínění a látku. Jak stínění vybrat, aby sedělo do interiéru a propustilo jen tolik světla, kolik potřebujeme? Podívejte se na rozdíly mezi jednotlivými druhy stínění.