zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Samonosné žaluzie – novinky ve venkovních žaluziích

Díky svým přednostem jsou venkovní žaluzie stále více žádány nejen pro novostavby, ale i pro starší domy. Novinkou na našem e-shopu je nový typ samonosných žaluzií.

S venkovními žaluziemi se počítá téměř ve všech projektech novostaveb rodinných domů, administrativních budov i výrobních hal. Montáž žaluzií pak probíhá v průběhu stavby, což je velkou výhodou. Mají vysoký stupeň ochrany před slunečním zářením, redukují teplo v interiéru, snižují hluk zvenčí, chrání soukromí a jsou architektonickým prvkem všech druhů staveb. Díky svým výhodám jsou venkovní žaluzie stále více montovány i dodatečně před okna starších domů, kde s montáží při výstavbě původně počítáno nebylo. Vhodným typem pro dodatečnou přiznanou montáž (lze ji pořídit i ve variantě zaomítací) je právě samonosná žaluzie.

Žaluzie má samonosné vodící lišty.  Horní profil žaluzie včetně celého paketu je umístěn ve zkompletovaném boxu. Box má dané čtyři velikosti: 190 mm, 220 mm, 260 mm a 300 mm.  A to jak v přiznané, tak i v zaomítací  variantě. Pro žaluzie s plochou do 3 m2 je možnost integrované sítě proti hmyzu. Žaluzie je možné ovládat pouze motorem.

Samonosná žaluzie má jednoduché vyměření, snadnější a rychlejší montáž než u běžně používaných venkovních žaluzií. Je tedy výborným typem pro e-shop, kde si zákazníci vyměřují a montují sami. 


Pavel Hrdlička




Jak opravit žaluzie

Řešíte nějakou závadu u horizontální žaluzie a nevíte si s ní rady? Mrkněte na nejčastější poškození a přehledné návody na jejich nápravu.

Nechte se okouzlit přirozeným půvabem dřevěné žaluzie

Dřevěné horizontální žaluzie vdechnou do interiéru atmosféru klidu a pohodlí. Nesou s sebou kus přírody. Jsou čisté, přirozené a elegantní. 

8 důvodů, proč si do pergoly pořídit screenovou roletu

Konečně je tu opravdové léto - prvních pár teplých dní za námi a mnoho nás čeká v následujících měsících. A s tím je pro mnoho z nás spjatý pobyt na zahradě či terase. Je příjemné se nechat hřát slunečními paprsky, ale mnohdy potřebujeme stinné místo, kam se před nimi naopak schovat. 

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plisse je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.