zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Screenové rolety – zastínění na balkón i pergolu

Rádi odpočíváte venku na čerstvém vzduchu a tím nejlepším místem pro tento odpočinek je pro vás balkon nebo třeba zahradní pergola? Pak tu pro vás máme skvělý tip na zastínění a případně i odclonění od větru – screenové rolety.

Vyzrajte na sluneční paprsky i zvědavce

Screenové rolety jsou jedním z typů venkovních rolet. Látka rolety je utkaná ze skelných vláken potažených vrstvou PVC. Speciální technické látky zajistí stín bez ztráty výhledu ven do okolí a přitom zvenčí je omezená průhlednost, takže vám dopřejí i dostatek soukromí. Při použití na balkoně se také omezí přehřívání interiéru. Látky se vyznačují dobrou tvarovou stálostí a pevností. Vedení látky v bočních lištách zvyšuje odolnost rolety proti pohybu zapříčiněnému větrem. Stažená roleta částečně nahrazuje síť proti hmyzu.

rolety do pergoly

Zastínění pergoly pomocí klasické markýzy dříve nebo později komplikuje příliš nízko sestoupené slunce. Rolety lze podle potřeby vyrolovat a zastavit v libovolné poloze, a tím nejen regulovat intenzitu stínění, ale i jeho dosah.

 

Nabídka screenových rolet

 


Petra Šenková




Styly bydlení - skandinávský a minimalistický (1. díl)

Dnešní doba nabízí mnoho stylů a nápadů, jak si udělat své obydlí co nejpříjemnější. Podíváme se společně na to, jak si můžeme byt či dům vyladit interiérem nebo exteriérem a zároveň ukážeme, jaké stínění je nejvhodnější k danému stylu.

Kam použít japonské stěny?

Slyšeli jste už o japonských stěnách? Pokud ano, tak je skvělé, že máte přehled. A víte, že jdou použít i jinam, než jen k zastínění oken? Pokud ne, tak si přečtěte následující článek.

Podzimní péče o exteriérovou stínící techniku

S přicházejícím studeným počasím nastává čas pravidelného podzimního úklidu, k němuž neodmyslitelně patří i úklid zahrady a okolí domu. A protože je podzim svými teplotami ideálním obdobím pro mytí oken, měli bychom se spolu s nimi zaměřit i na čištění a pravidelnou údržbu stínící techniky. V dnešním článku se zaměříme na péči o exteriérovou stínící techniku a sítě proti hmyzu.

Vertikální žaluzie – nejen velkoformátové stínění

Vertikální žaluzie již nejsou doménou komerčních budov, především kanceláří, ale našli svoji cestu i do rodinných domů a bytů.