zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Sítě proti hmyzu

Sítě proti hmyzu jsou jedním ze dvou způsobů jak zabránit vniknutí hmyzu do domu. Druhým způsobem je použití chemických odpuzovačů. Pojďme si o sítích proti hmyzu něco říci.

Sítě vs. chemie

Sítě proti hmyzu jsou mechanickým, fyzickým prvkem bránícím vniknutí hmyzu do budov. Oproti fyzické zábraně je možno použít chemické odpuzovače. Chemické odpuzovače mohou mít nepříjemný dopad v podobě ztížení dýchání nejen pro astmatiky či alergiky. Tyto potíže jsou zapříčiněny užitím chemických látek, které zapříčiní odpuzení hmyzu. Ovšem ne každý odpuzovač je účinný na běžně se vyskytující hmyz v našich podmínkách. V případě použití sítě, tedy mechanické zábrany, je účinná obrana, která nevyvolává alergické obtíže a účinně vás ochrání před nepříjemným a otravným hmyzem. Navíc, na rozdíl od chemických prostředků, je investice do pořízení sítě jednorázovou záležitostí.

A to nejdůležitější nakonec. Sítě proti hmyzu se vyrábí i v provedení pro alergiky, kde je síť speciálně upravena, tak aby maximálně ochránila před alergeny v ovzduší.

 

Provedení sítí

Sítě proti hmyzu je možné rozdělit, dle typu provedení, na:
a) pevné
b) rolovací
c) otevírací

Pevné provedení je vhodné pro použití do okenního otvoru, kde nepředpokládáme nutnost otevření sítě. V případě potřeby otevření sítě je možné použít rolovací či otevírací sít. Otevírací síť, tedy dveřní síť je vhodné použít při vstupu do budov.

 

Údržba sítě

Sítě proti hmyzu nevyžadují žádnou zvláštní péči, vlastně nevyžadují žádnou péči. Jsou absolutně bezúdržbové, vzhledem ke skutečnosti, že se o jejich omytí postarají klimatické srážky. Pokud je chcete omýt samy, je to velice prosté. Stačí vám mýdlová voda a jemný měkký kartáček.

Sítě nemusíte demontovat ani přes zimu a to, díky použitý kvalitních materiálům v podobě hliníkové slitiny pro rám sítě a skelného vlákna potaženého PVC pro síťovinu.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jak využít postupný nákup přímo vám na míru?

Dovolili jsme si oslovit naší zákazníci, která na našem eShopu nakoupila opakovaně. A otázka byla na zážitek s postupným nákupem.

Typy screenových rolet

Nabídka screenových rolet je dnes už poměrně obsáhlá, ale kdo se v tom má vyznat? Proto se v dnešním článku podíváme na výhody venkovních screenových rolet, jejich druhy a rozdíly mezi nimi.

Nestresujte se nákupem stínění – s námi objednáte rychle a z pohodlí domova

I nadále se situace vyvíjí tak trochu nepředvídatelně a co je dnes, nemusí být zítra. Máme pro vás ale dobrou zprávu — nákup stínění online funguje bez omezení a nemusí tak být zbytečně strašák a žrout času.

Potřebujete něco schovat nebo oddělit? Vsaďte na moderní japonskou stěnu

Každý z nás občas ve svém bytě řeší, jak co nejefektivněji oddělit nebo přepažit velké místnosti, případně jak zakrýt kouty, do kterých nechcete, aby bylo vidět. Jak to vyřešit, když se jedná o přechodnou dobu? Co když stavění příčky je zbytečné, nebo si to v pronajatém bytě nemůžete dovolit? Pak vsaďte na japonskou stěnu.