zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Stínění na chaty a chalupy

Mnozí z nás už teď trávíme víkendy nebo i jiné dny volna na chatě či chalupě. Blíží se nejspíš velmi teplé léto a proto přichází na řadu probrat možnosti stínění našich druhých domovů.

Stínění pro každé obydlí

Každý z nás odjíždí mimo své obydlí z jiného důvodu. Někdo uniká na samotu na chatu, aby si odpočal od ruchu města, jiný se vrací třeba do svého rodného domku na vesnici a za známými z dětství. Ať tak či onak, pro všechny má být víkend na chalupě časem k odpočinku. A aby tomu tak bylo, potřebujeme mít uvnitř v místnostech příjemně.

Nabízí se tedy dvě varianty - buď se rozhodneme pro vnitřní stínění - třeba v případě chat s dřevěnými okny, nebo mobilních domů a nebo v případě chalup můžeme sáhnout i po venkovních žaluziích nebo roletách.

Zastínění venku

Výhodou venkovního stínění je jednak zabránění přehřívání skel oken, takže lze díky němu snížit teplotu v místnostech až o 7 °C. Zároveň také plní částečně bezpečnostní funkci. Ani venkovní žaluzie, ani venkovné rolety zloděje nezadrží, ale mohou je od vloupání odradit díky ztíženému přístupu k oknům. Nevýhodou může být vyšší pořizovací cena oproti vnitřnímu stínění.

venkovní rolety

Stínění do interiéru

Pokud se rozhodnete pro stínění do interiéru, pak doporučujeme horizontální žaluzie. Výhodou žaluzií je jejich nízká cena a odolnost. Lamely žaluzií jsou vyrobeny z hliníku a je možné je tedy použít i do prostor s větší vlhkostí. Nabízíme různé druhy horizontálních žaluzií a vy si tak můžete vybrat ty pravé pro vaši chatu - například pro stará dřevěná okna, pro montáž mezi skla, na rám, nebo třeba do ostění - variant je mnoho. 

žaluzie do interiéru

Pokud si nejste jisti volbou vhodného typu stínění pro vaši chatu nebo chalupu, rádi vám s výběrem pomůžeme. 


Petra Šenková




Jaké jsou výhody v sestavě fotovoltaiky od ENBRY oproti konkurenci?

Fotovoltaika je stále populárním způsobem, jak snížit náklady na energie a přispět k ochraně životního prostředí. Pokud uvažujete o instalaci fotovoltaické elektrárny, podívejte se níže, jaké výhody oproti konkurenci přináší pořízení sestavy FVE od společnosti ENBRA.

Rozhodujte si o slunečním svitu sami!

Máloco naštve tolik, jako když si chcete v sobotu ráno přispat a probudí vás sluneční paprsky. Anebo když máte v plánu si odpoledne trochu přispat, ale horké letní slunce vám to nedovolí. Není proto divu, že žaluzie a rolety se stávají stále důležitější součástí domácnosti.

Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Proč lidé objednávají stínící techniku? 2. díl: Venkovní žaluzie

Velké prosklené plochy a francouzská okna jsou v poslední době populární variantou při stavbě rodinných i komerčních staveb. S tímto trendem roste také poptávka po vhodném zastínění těchto ploch, které by zároveň zabránilo přehřívání interiéru v létě a úniku tepla v zimním období. A právě tyto vlastnosti má venkovní stínící technika.