zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Stínění na chaty a chalupy

Mnozí z nás už teď trávíme víkendy nebo i jiné dny volna na chatě či chalupě. Blíží se nejspíš velmi teplé léto a proto přichází na řadu probrat možnosti stínění našich druhých domovů.

Stínění pro každé obydlí

Každý z nás odjíždí mimo své obydlí z jiného důvodu. Někdo uniká na samotu na chatu, aby si odpočal od ruchu města, jiný se vrací třeba do svého rodného domku na vesnici a za známými z dětství. Ať tak či onak, pro všechny má být víkend na chalupě časem k odpočinku. A aby tomu tak bylo, potřebujeme mít uvnitř v místnostech příjemně.

Nabízí se tedy dvě varianty - buď se rozhodneme pro vnitřní stínění - třeba v případě chat s dřevěnými okny, nebo mobilních domů a nebo v případě chalup můžeme sáhnout i po venkovních žaluziích nebo roletách.

Zastínění venku

Výhodou venkovního stínění je jednak zabránění přehřívání skel oken, takže lze díky němu snížit teplotu v místnostech až o 7 °C. Zároveň také plní částečně bezpečnostní funkci. Ani venkovní žaluzie, ani venkovné rolety zloděje nezadrží, ale mohou je od vloupání odradit díky ztíženému přístupu k oknům. Nevýhodou může být vyšší pořizovací cena oproti vnitřnímu stínění.

venkovní rolety

Stínění do interiéru

Pokud se rozhodnete pro stínění do interiéru, pak doporučujeme horizontální žaluzie. Výhodou žaluzií je jejich nízká cena a odolnost. Lamely žaluzií jsou vyrobeny z hliníku a je možné je tedy použít i do prostor s větší vlhkostí. Nabízíme různé druhy horizontálních žaluzií a vy si tak můžete vybrat ty pravé pro vaši chatu - například pro stará dřevěná okna, pro montáž mezi skla, na rám, nebo třeba do ostění - variant je mnoho. 

žaluzie do interiéru

Pokud si nejste jisti volbou vhodného typu stínění pro vaši chatu nebo chalupu, rádi vám s výběrem pomůžeme. 


Petra Šenková




Screenové rolety

Velmi žádaným moderním prvkem zastínění jsou právě screenové rolety. Nejenže mají estetickou funkci, ale jsou také vysoce účinné.

Jak zaměřit a namontovat síť proti hmyzu?

Každý v létě řeší stejný problém – otravný hmyz. Jak to udělat, abyste si večer mohli v klidu rozsvítit a nebát se, že vám všechen hmyz nalétá do domu? Jednoduchým řešením jsou sítě proti hmyzu.

Největší stálice našeho e-shopu? Horizontální žaluzie jsou opravdu HIT!

Klasické interiérové horizontální žaluzie se vyskytují snad v každé domácnosti a nejen tam. Interiérová žaluzie je cenově nejdostupnější stínicí prvek, který nikdy nevyjde z módy. Podívejte se, jaké horizontální žaluzie najdete u nás na e-shopu a proč se jim říká HIT.

Žaluzie, které lze vyprat? PLISSÉ!

Plisse je harmonikově skládaná látková žaluzie, která má několik předností. Plisovaný materiál nabízíme v široké škále barev, vzorů, materiálů a různých úrovní propustností světla, takže je nejen krásným doplňkem, ale také skvěle stíní. Nabízí několik variant jednoduché montáže a možnosti ovládání.  A když se zašpiní, můžete ji ručně vyprat. Podívejte se na náš postup.