zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Stínící technika a bezpečnost dětí

Zvědavost dětí občas přináší nebezpečné situace, ve kterých svoji roli může sehrát také stínící technika. Děti rády zkouší nové věci, objevují svět. Proto je důležité zabezpečit nejen vybavení domácnosti, ale také stínící techniku.

Produkty značky Isotra, které nabízíme, splňují bezpečnostní normu ČS EN 13120, která platí pro všechny druhy vnitřního stínění. Ovládací prvky interiérových žaluzií a rolet jsou vyrobeny tak, aby v rámci možností zajistily bezpečí vašich malých objevitelů.

Základní bezpečnostní prvky

Spojka řetízku

Spojka ovládacího řetízku při působení síly větší než 6 kg zajistí rozpojení řetízku a tím zabrání vzniku nebezpečné smyčky. Spojku po roztržení jednoduše opět secvaknete.

Kladka

Dalším druhem ovládání je kladka. Ta se přišroubuje na okenní rám a napíná tak řetízek, aby nedošlo k vytvoření smyčky.

Naviják

Toto je bezpečnostní prvek, který se nejvíce využívá u ovládání, kde je lanko/šňůrka delší a je třeba ji zkrátit. Nejčastěji bývá u vertikálních žaluzií a navinutím šnůrku zkrátíte a dostanete z dosahu menších dětí.

Dvě kolečka

Systém používaný především u žaluzií ovládaných šňůrkou, která se při vytažení lamel prodlouží a je třeba ji bezpečně uchytit. K tomu slouží právě tato dvě kolečka, mezi nimiž můžete šňůrku namotat a zafixovat.

Elektrický pohon: ovládání bez řetízku a šnůry

Nové řešení, které mimo jiné snižuje riziko úrazu, nabízí stínící technika ovládaná pomocí motoru. Jedním stisknutím tlačítka můžete rychle a pohodlně nastavit výšku rolet, což eliminuje potřebu použití řetízku nebo šnůry. S tímto ovládáním si můžete vybrat například horizontální žaluzii se solárním pohonem Energy, látkové rolety nebo japonské stěny. Pokud chcete, aby vaše stínící technika neměla šnůry, můžete zvolit moderní plissé žaluzie, které se ovládají stahováním a vytahováním profilu s madlem.

Na bezpečí dětí musí i přesto dbát především rodiče. Ani to nejzabezpečenější vybavení negarantuje 100% ochranu před úrazem. Proto by postele, dětské postýlky a nábytek, měly být umístěny v dostatečně bezpečné vzdálenosti od rolet a žaluzií.


Petra Šenková




Hledáte netradiční originální stínící variantu pro vaše okna? Zvolte plissé!

Plissé je vhodné jak pro klasická tak pro atypická okna, střešní okna i zimní zahrady. Široká nabídka barev, vzorů a potisků zajišťuje využití nejen v moderních budovách, ale i v rodinných domech.

Vedra v létě? Takto bude v pokojích příjemně

Léto už je v plném proudu a vy možná zjišťujete, že doma není úplně tak, jak byste si představovali pro odpočinek v parných dnech. Ať už bydlíte v domě nebo v bytě rozhodně není špatné mít stínící systémy, které vaše letní dny pro čtení doma či koukání na televizi udělá podstatně příjemnější. To nemluvě o spaní v noci, kdy se člověk převaluje ze strany na stranu a snaží se vyhledat alespoň nějaké chladnější místečko, obzvláště u takových podkrovních bytů či pokojů v domě.

 

 

Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.

Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.