zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Stínící technika a bezpečnost dětí

Zvědavost dětí občas přináší nebezpečné situace, ve kterých svoji roli může sehrát také stínící technika. Děti rády zkouší nové věci, objevují svět. Proto je důležité zabezpečit nejen vybavení domácnosti, ale také stínící techniku.

Produkty značky Isotra, které nabízíme, splňují bezpečnostní normu ČS EN 13120, která platí pro všechny druhy vnitřního stínění. Ovládací prvky interiérových žaluzií a rolet jsou vyrobeny tak, aby v rámci možností zajistily bezpečí vašich malých objevitelů.

Základní bezpečnostní prvky

Spojka řetízku

Spojka ovládacího řetízku při působení síly větší než 6 kg zajistí rozpojení řetízku a tím zabrání vzniku nebezpečné smyčky. Spojku po roztržení jednoduše opět secvaknete.

Kladka

Dalším druhem ovládání je kladka. Ta se přišroubuje na okenní rám a napíná tak řetízek, aby nedošlo k vytvoření smyčky.

Naviják

Toto je bezpečnostní prvek, který se nejvíce využívá u ovládání, kde je lanko/šňůrka delší a je třeba ji zkrátit. Nejčastěji bývá u vertikálních žaluzií a navinutím šnůrku zkrátíte a dostanete z dosahu menších dětí.

Dvě kolečka

Systém používaný především u žaluzií ovládaných šňůrkou, která se při vytažení lamel prodlouží a je třeba ji bezpečně uchytit. K tomu slouží právě tato dvě kolečka, mezi nimiž můžete šňůrku namotat a zafixovat.

Elektrický pohon: ovládání bez řetízku a šnůry

Nové řešení, které mimo jiné snižuje riziko úrazu, nabízí stínící technika ovládaná pomocí motoru. Jedním stisknutím tlačítka můžete rychle a pohodlně nastavit výšku rolet, což eliminuje potřebu použití řetízku nebo šnůry. S tímto ovládáním si můžete vybrat například horizontální žaluzii se solárním pohonem Energy, látkové rolety nebo japonské stěny. Pokud chcete, aby vaše stínící technika neměla šnůry, můžete zvolit moderní plissé žaluzie, které se ovládají stahováním a vytahováním profilu s madlem.

Na bezpečí dětí musí i přesto dbát především rodiče. Ani to nejzabezpečenější vybavení negarantuje 100% ochranu před úrazem. Proto by postele, dětské postýlky a nábytek, měly být umístěny v dostatečně bezpečné vzdálenosti od rolet a žaluzií.


Petra Šenková




Vliv barev na psychiku: podle čeho vybrat barvu stínění?

Barvy, kterými se obklopujeme, působí na naše psychické rozpoložení. Nejen, že mají vliv na naši náladu, ale dokáží ovlivnit i koncentraci a míru odpočinku. Vybírat barvy bychom proto měli především podle toho, jak na nás působí a nikoli jen podle módních trendů.

Záclony v kuchyni: čím je nahradit?

Tradičně se k zastínění kuchyně používaly záclony a závěsy, v poslední době se však trendy mění a častěji se setkáváme spíše s roletami a žaluziemi. Které z nich jsou do kuchyně vhodné? Podívejte se, jak je vybrat.

Dotace na fotovoltaiku

Jak je to s dotacemi na fotovoltaické systémy v České republice? Jakou část nákladů vám pokryjí a kdy na ně máte nárok? Přečtěte si více v následujícím článku.

NOVINKA pro milovníky látkových rolet! Prohlédněte si látkovou roletu Larra

Látkové rolety jsou díky svým funkčním vlastnostem, ale také krásnému vzhledu stále populárnější. Z toho důvodu nyní rozšiřujeme naší nabídku o látkovou roletu Larra, která se pyšní unikátními vlnitými tvary, které rozzáří váš interiér.