zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Textil na terase: jaká by měla být látka pro markýzu?

Ať už máte k dispozici balkon, terasu, nebo rovnou celou zahradu, vždy musíte promyslet, jak do prostoru vhodně umístit venkovní nábytek a jaké zvolit venkovní stínění, aby vám bylo příjemně.

Hlavní dekorace

Balkóny, terasy či zahrádky jsou místa, kde si chceme odpočinout, posedět s přáteli nebo jen tak prožít příjemné chvíle třeba s knížkou. K tomu, abychom se cítili dobře, dopomáhá vhodně zvolený zahradní nábytek a stínění, které nás ochrání před ostrými slunečními paprsky. Skvělou volbou je markýza, která doladí exteriér a vytvoří příjemný stín.

Pokud je stínění s nábytkem vhodně sladěné, je samo o sobě hlavní dekorací. Výběr barev záleží hlavně na vašem vkusu a na barevném provedení vašeho domu či bytu. Při zajímavém propojení zvětšíme svůj obyvák, nebo kuchyňskou plochu. Co víc si přát?

 

Nabídka markýz

 

Co by měla markýza umět?

Kvalitní markýza chrání před slunečním zářením, snižuje teplotu, poradí si s mírným deštěm a udrží si stálost barvy.  Aby zvládla splnit tyto úkoly, je třeba vybrat látku se speciální úpravou. Tyto vlastnosti mají markýzové látky DICKSON.

Co je jejich prioritou?

  • použité vlákno SUNACRYL a technologie barvení látek ve hmotě zaručuje barevnou stálost
  • povrchová úprava CLEANGARD chrání látku proti vodě, špíně a plísni
  • chrání před UV zářením, index UPF = % pohlcení UV záření

UPF 50+ = 100% UV filtr, UPF 30+= 95% UV filtr, UPF 12+= 90% UV filtr

  • snižují teplotu, solární faktor Sf = tepelná propustnost v %

Sf < 0.1 = méně než 10%,  0.1 < Sf < 0.2 = 10% až 20%,  0.2 < Sf < 0.3= 20% až 30% 

  • ovlivňují množství světla procházející skrz látku, Tv = světelná propustnost v %

Tv < 10%, 10% < Tv < 20%,  Tv > 20%  

  • nejsou toxické, jsou zdravotně nezávadné a ohleduplné k životnímu prostředí

látka na markýzubarva látky na markýzu

 

Jak životnost látky prodloužit na co nejdelší dobu?

Markýzu při velkém větru a bouřce vždy zatahujte, aby se neponičila. Důležité je také správné ukotvení markýzy. Pokud markýza navlhne, otevřete jí a nechte ji proschnout, čímž předejdete vzniku plísní z nečistot, které na látce zůstaly.

Sklon markýzy by měl být minimálně 15 stupňů, čím zajistíte odtok vody při mírném dešti a zabráníte vzniku kapes plných vody, které by látku mohly protrhnout. Markýzy na terasu prostě patří.  Při výběru neřešte jen barvu markýzové látky, ale i její vlastnosti, tak aby vám posezení na čerstvém vzduchu co nejvíce zpříjemnila.

voděodolná látka na markýzu

Mohlo by vás také zajímat:



Objednejte si pergolu teď a mějte ji na jaře mezi prvními a ještě za letošní cenu

Chystáte se na koupi hliníkové pergoly pro vaše venkovní posezení? Nepromeškejte naši momentální akci. Díky ní si zajistíte letošní cenu a ještě budete mít pergolu v příštím roce mezi prvními.

Jaký je rozdíl mezi žaluziemi a roletami?

Také si pletete rolety a žaluzie? Připadá vám, že je to jedno a to samé? Vysvětlíme Vám, jaké typy rolet jsou a jaké jsou jejich výhody oproti klasickým žaluziím.

Jaké jsou výhody v sestavě fotovoltaiky od ENBRY oproti konkurenci?

Fotovoltaika je stále populárním způsobem, jak snížit náklady na energie a přispět k ochraně životního prostředí. Pokud uvažujete o instalaci fotovoltaické elektrárny, podívejte se níže, jaké výhody oproti konkurenci přináší pořízení sestavy FVE od společnosti ENBRA.

Jaké způsoby ovládání venkovních žaluzií jsou možné?

Pokud jste se rozhodli pro pořízení venkovních žaluzií na váš dům či byt, pak na vás kromě výběru tvaru lamel, barvy žaluzie a doplňků čeká ještě jedna velmi těžká volba. A tou je vybrat ovládání. Pojďme si proto popsat možnosti, jaké se u žaluzií nabízí.