zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

TOP 5 nejkrásnějších a nejelegantnějších řešení stínění

Interiérové stínění není jenom funkčním doplňkem, který nám umožní libovolně regulovat sluneční svit, ale také designovým detailem, který dokáže dodat našemu interiéru moderní, útulnou atmosféru. V žebříčku oblíbenosti dlouhodobě vedou horizontální žaluzie, ale esteticky nejkrásnější jsou pro naše zákazníky jiné typy stínění. Jaké to jsou?

Látkové rolety

Za nejkrásnější stínění zákazníci považují látkové rolety. Látkové rolety umí skvěle nahradit záclony a přitom se hodí do všech typů interiérů, ať už do starobylého nebo moderního stylu. Na rozdíl od záclon mají různé úrovně zatemnění a slouží také jako termoizolace.

Velice praktické jsou rolety Den a Noc, které střídají světlý pruh látky s tmavou, tedy průhledné záclony se stínící látkou. Originální pruhovaný design rozveselí každou místnost a navíc umožňuje užívat si přírodní světlo z venku a zároveň si zachovat dostatek soukromí.

látkové rolety

Orientální japonské stěny

Prudce elegantním a zároveň funkčním řešením zastínění velkých ploch a francouzských oken jsou japonské posuvné stěny, se kterými můžete také variabilně rozdělit místnosti či uzavřít prosklené kanceláře. Jejich praktičnost oceníte i u skříní s oděvy v malých prostorách, kam se nevejdou dveře. Široká škála nejrůznějších barev a vzorů promění váš interiér v útulný, sladěný a krásný domov.

japonské posuvné stěny

 

I exteriérové stínění může být designové

Venkovní stínění je v první řadě funkční záležitostí, nejen stíní, ale také chrání okno před poškozením a interiér před přehříváním. Zároveň ale dokresluje celkový vzhled domu a proto není dobré výběr designu stínění podcenit.

Nejpoužívanější typ venkovních žaluzií Z90 je vhodným příkladem toho, že venkovní stínící technika může být krásná. Lamely do sebe tak krásně zapadají, že do interiéru nepronikne ani paprsek.

Venkovní stínění        Venkovní stínění

Venkovní žaluzie jsou na rozdíl od těch vnitřních vysokým tepelným izolantem, v létě udrží místnost chladnou a v zimě brání rychlým tepelným unikům. Svým moderním vzhledem podtrhnou celkový ráz každého domu.

Vsaďte na kouzlo markýzy

Na balkóny, kde není dostatek prostoru pro slunečník, terasy, výklenky či předzahrádky se skvěle hodí venkovní markýza, stínění, které v poslední době stále více nabývá na oblibě. Nabídka barev a designu je široká, výrobci se snaží o takové barevné škály, abyste markýzu mohli sladit třeba i s fasádou domu.

Markýzové látky jsou ošetřeny speciální povrchovou úpravou CLEANGARD, která využívá ultramoderní systém ochrany markýzových látek NPP (Nanotechnology Protection Process). Tato technologie dodává látkám maximální voděodolnost a chrání látku proti vodě a špíně z dlouhodobého hlediska.

markýzy 

Venkovní stínění nepodceňte

Skvělé funkční vlastnosti mají i exteriérové rolety, které navíc chrání okno před mechanickým poškozením, izolují hluk a představují optickou bariéru pro zloděje. Vybírat můžete z hliníkových nebo plastových rolet v barvě, která nejlépe ladí s vaším domem. Venkovní stínění zkrátka není jen praktická nutnost, ale také estetický doplněk pro co nejkrásnější domov.

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Proč solární žaluzie?

Značka ISOTRA vyvinula unikátní solární žaluzii, která šetří peníze, čas i oči.  Nabíjí se totiž ze sluneční energie a díky solárnímu regulátoru se jednotlivé lamely naklápí samy, podle intenzity slunečního záření.  Jak žaluzie ISOTRA ENERGY funguje a proč si ji pořídit?

5 nejpoužívanějších druhů stínění: Které máte doma vy?

Domov je místo, kde jsme sami sebou, kde si můžete konečně v klidu vydechnout, místo kde se můžeme schovat… Zkrátka místo, kde nechceme, aby na nás bylo vidět. A k tomu slouží stínění oken, které se v posledních letech stalo nezbytnou a samozřejmou součástí domácnosti. Víte,  jaké jsou nejčastější druhy?

Byli jsme na ČT1 v pořadu Polopatě a máme pro vás záznam

Dostalo se nám nabídky účasti v pořadu na ČT1. Byla to pro nás velká příležitost. Tak jsme se jí hned chopili a ve vysílání představili krásnou pergolu Artosi. Nestihli jste nás v přímém přenosu? Nevadí. Máme tu pro vás záznam.

Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.