zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Trend, který se stále vrací?

Okenní látkové rolety

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Látkové rolety poskytují skvělé stínění a také zajímavý design. Díky široké paletě barev a vzorů se dají vybrat tak, aby dokonale ladily k interiéru, a zároveň není problém jednotlivé látky kombinovat. Jaké jsou možnosti?

Kombinace látek

Pro zákazníka, který si přál, aby stínění do oken rodinného domu bylo jednoduché, volně visící a snadno udržovatelné, představovaly okenní řetízkové látkové rolety skvělou volbu. Jeho další podmínkou bylo, aby jedna z látek byla záclonovina a druhá aby večer zatemnila. Na výsledek se můžete podívat na fotografii níže.

 

Rolety DEN/NOC

Některým zákazníkům vyhovují spíše než klasické látkové rolety tzv. žaluzie den/noc. Říká se jim sice žaluzie, protože tak působí jejich design, ale při montáži a následné údržbě uvidíte, že fungují stejně jako rolety. Díky propustným a nepropustným látkám lze jednoduše regulovat světlost v místnosti klidně i na úplnou tmu – jednoduchým ovládáním pomocí řetízku. Stačí si jen vybrat látku a pak už si jen užívat to nejlepší z kombinace rolet a žaluzií.

 

   

 

Jednoduchá montáž

Látkové rolety na řetízek mají skvělé funkční vlastností a také se velice snadno vyměřují a montují. Můžete si je proto namontovat sami a výrazně tak ušetřit. Montáž sice vyžaduje trochu zručnosti, trpělivosti a nářadí, ale dá se zvládnout bez problému.

Látkové rolety lze montovat na strop, do prostoru mezi okna, nebo přímo na okna – navíjecí mechanismus můžete ukrýt do běžné garnýže nebo zavěsit na strop.

 

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Jak vybrat markýzu?

Když se těšíte na odpočinek na terase a místo toho vás trápí ostré, pálivé sluneční paprsky, určitě vás napadne stejná otázka, jako napadla mě. Kde vzít stín? Co takhle vyzkoušet markýzu? Ale jak ji vybrat, aby splnila mé požadavky? Aby poskytovala dostatek stínu, snadno se udržovala, ale také, aby látka při menším deštíku ihned neprosákla a já nemusela s dětmi utíkat do domku?

Blíží se mezinárodní stavební veletrh v Praze FOR ARCH 2022

Poslední velká letošní akce, na které se s námi můžete potkat, se blíží každým dnem. Už od 20. září se otevřou brány výstaviště PVA EXPO Praha a vy tak budete moci navštívit stavební veletrh FOR ARCH 2022.

Jak zútulnit okna bez vrtání? Vsaďte na plissé

Stínící technika je automatickou součástí domů, bytů a kanceláří. Poskytuje nám stín, soukromí a zútulňuje interiér. Život bez ní už si často ani nedovedeme představit. Co dělat ale v případě, kdy chceme stínění, ale nemůžeme vrtat do okna či zdiva?

Stínící technika a bezpečnost dětí

Zvědavost dětí občas přináší nebezpečné situace, ve kterých svoji roli může sehrát také stínící technika. Děti rády zkouší nové věci, objevují svět. Proto je důležité zabezpečit nejen vybavení domácnosti, ale také stínící techniku.