zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Trend, který se stále vrací?

Okenní látkové rolety

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Látkové rolety poskytují skvělé stínění a také zajímavý design. Díky široké paletě barev a vzorů se dají vybrat tak, aby dokonale ladily k interiéru, a zároveň není problém jednotlivé látky kombinovat. Jaké jsou možnosti?

Kombinace látek

Pro zákazníka, který si přál, aby stínění do oken rodinného domu bylo jednoduché, volně visící a snadno udržovatelné, představovaly okenní řetízkové látkové rolety skvělou volbu. Jeho další podmínkou bylo, aby jedna z látek byla záclonovina a druhá aby večer zatemnila. Na výsledek se můžete podívat na fotografii níže.

 

Rolety DEN/NOC

Některým zákazníkům vyhovují spíše než klasické látkové rolety tzv. žaluzie den/noc. Říká se jim sice žaluzie, protože tak působí jejich design, ale při montáži a následné údržbě uvidíte, že fungují stejně jako rolety. Díky propustným a nepropustným látkám lze jednoduše regulovat světlost v místnosti klidně i na úplnou tmu – jednoduchým ovládáním pomocí řetízku. Stačí si jen vybrat látku a pak už si jen užívat to nejlepší z kombinace rolet a žaluzií.

 

   

 

Jednoduchá montáž

Látkové rolety na řetízek mají skvělé funkční vlastností a také se velice snadno vyměřují a montují. Můžete si je proto namontovat sami a výrazně tak ušetřit. Montáž sice vyžaduje trochu zručnosti, trpělivosti a nářadí, ale dá se zvládnout bez problému.

Látkové rolety lze montovat na strop, do prostoru mezi okna, nebo přímo na okna – navíjecí mechanismus můžete ukrýt do běžné garnýže nebo zavěsit na strop.

 

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Klasická horizontální žaluzie je nejprodávanějším stíněním. Jak je to možné?

Moderní styly interiéru se neustále mění, nové trendy ovlivňují jejich vybavení. V našich bytech však stále zůstává základní stínící produkt, kterým je klasická hliníková žaluzie. Tato žaluzie se využívá k zastínění bytů, domů, chalup, kanceláří, výrobních hal, obchodů – a spoustě dalších míst.

Jak na zastínění podkroví?

Prázdné půdní prostory mají své kouzlo a atmosféru, která přímo vybízí k vytvoření originální součásti bydlení. Většinou jsou atypické a veškeré vybavení je potřeba promyslet tak, aby do interiéru sedělo. Zastínění střešních oken je na půdě nejen nutností, ale také krásným doplňkem, který sladí design celého pokoje.

Dopřejte venkovnímu stínění zaslouženou péči za dobře odvedenou práci

Podzim se pomalu ale jistě blíží. Většina z nás se každoročně vrháme do pravidelného úklidu. A péče o stínění by měla být jeho součástí. Během horkých letních dní nás chrání před pálivými paprsky, dopřává nám příjemné klima, nebo nám umožňuje nerušený spánek i v ranních hodinách, kdy slunce už pomalu vychází. Proto si také zaslouží péči a chvíli našeho času.

Jak vybrat látku pro screenové rolety?

Vybrat si látku je dalším z velmi náročných kroků. Určitě máte představu, jestli chcete rolety ke stínění, nebo třeba zatemňování, stejně tak jestli chcete světlé nebo tmavé. Ale vybrat si pak jednu konkrétní ze vzorníku už bývá často oříšek. Proto se pojďme podívat, co vám hodnoty a označení jednotlivých látek určují.