zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Trend, který se stále vrací?

Okenní látkové rolety

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Látkové rolety poskytují skvělé stínění a také zajímavý design. Díky široké paletě barev a vzorů se dají vybrat tak, aby dokonale ladily k interiéru, a zároveň není problém jednotlivé látky kombinovat. Jaké jsou možnosti?

Kombinace látek

Pro zákazníka, který si přál, aby stínění do oken rodinného domu bylo jednoduché, volně visící a snadno udržovatelné, představovaly okenní řetízkové látkové rolety skvělou volbu. Jeho další podmínkou bylo, aby jedna z látek byla záclonovina a druhá aby večer zatemnila. Na výsledek se můžete podívat na fotografii níže.

 

Rolety DEN/NOC

Některým zákazníkům vyhovují spíše než klasické látkové rolety tzv. žaluzie den/noc. Říká se jim sice žaluzie, protože tak působí jejich design, ale při montáži a následné údržbě uvidíte, že fungují stejně jako rolety. Díky propustným a nepropustným látkám lze jednoduše regulovat světlost v místnosti klidně i na úplnou tmu – jednoduchým ovládáním pomocí řetízku. Stačí si jen vybrat látku a pak už si jen užívat to nejlepší z kombinace rolet a žaluzií.

 

   

 

Jednoduchá montáž

Látkové rolety na řetízek mají skvělé funkční vlastností a také se velice snadno vyměřují a montují. Můžete si je proto namontovat sami a výrazně tak ušetřit. Montáž sice vyžaduje trochu zručnosti, trpělivosti a nářadí, ale dá se zvládnout bez problému.

Látkové rolety lze montovat na strop, do prostoru mezi okna, nebo přímo na okna – navíjecí mechanismus můžete ukrýt do běžné garnýže nebo zavěsit na strop.

 

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Venkovní stínění a denní světlo v interiéru

Pojďme si ve stručnosti říci něco málo k venkovnímu stínění a jeho vlivu na světlo v domácnosti. Který typ stínění má větší účinnost a díky kterému budete mít v interiéru příjemně, i když slunce bude hřát?

Jak správně zvolit látku ke stínění?

Chystáte se na koupi látkového stínění a tápete při nahlédnutí do vzorníku? Kterou látku vybrat a na jaké hodnoty se dívat, abyste nebyli pak nepříjemně překvapeni a místo zatemňující rolety neměli doma pouze stínící? Více informací ke správnému výběru látky najdete v tomto článku.

Jak opravit síťovinu u sítí proti hmyzu?

Máte doma okenní síť nebo dveřní síť proti hmyzu, která je v dobrém stavu a bez koroze, ale protrhla nebo poškodila se vám síťovina? Nemusíte kupovat celou novou síť. S trochou šikovnosti zvládnete síťovinu vyměnit sami. Poradíme vám jak na to.

Jak vybrat barvu lamel horizontálních žaluzií?

Interiérové horizontální žaluzie jsou stále nejčastěji užívaný způsob stínění. Chrání před sluníčkem, usměrňují světlo v místnosti a chrání soukromí. Na trhu se nabízí několik typů horizontálních žaluzií, které se od sebe liší způsobem ovládání a montáže, jsou vhodné téměř do všech typů oken. Největší vliv na vzhled žaluzií má barva lamel. Jaké jsou jejich možnosti?