zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Trend, který se stále vrací?

Okenní látkové rolety

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Látkové rolety poskytují skvělé stínění a také zajímavý design. Díky široké paletě barev a vzorů se dají vybrat tak, aby dokonale ladily k interiéru, a zároveň není problém jednotlivé látky kombinovat. Jaké jsou možnosti?

Kombinace látek

Pro zákazníka, který si přál, aby stínění do oken rodinného domu bylo jednoduché, volně visící a snadno udržovatelné, představovaly okenní řetízkové látkové rolety skvělou volbu. Jeho další podmínkou bylo, aby jedna z látek byla záclonovina a druhá aby večer zatemnila. Na výsledek se můžete podívat na fotografii níže.

 

Rolety DEN/NOC

Některým zákazníkům vyhovují spíše než klasické látkové rolety tzv. žaluzie den/noc. Říká se jim sice žaluzie, protože tak působí jejich design, ale při montáži a následné údržbě uvidíte, že fungují stejně jako rolety. Díky propustným a nepropustným látkám lze jednoduše regulovat světlost v místnosti klidně i na úplnou tmu – jednoduchým ovládáním pomocí řetízku. Stačí si jen vybrat látku a pak už si jen užívat to nejlepší z kombinace rolet a žaluzií.

 

   

 

Jednoduchá montáž

Látkové rolety na řetízek mají skvělé funkční vlastností a také se velice snadno vyměřují a montují. Můžete si je proto namontovat sami a výrazně tak ušetřit. Montáž sice vyžaduje trochu zručnosti, trpělivosti a nářadí, ale dá se zvládnout bez problému.

Látkové rolety lze montovat na strop, do prostoru mezi okna, nebo přímo na okna – navíjecí mechanismus můžete ukrýt do běžné garnýže nebo zavěsit na strop.

 

 

Mohlo by vás také zajímat:

Petra Šenková




Venkovní žaluzie na HS portály a rohové sestavy oken

Jaké jsou výhody stínění pro tyto případy a na co se vyplatí myslet? Přečtěte si krátký článek věnovaný právě tématu sestav venkovních žaluzií pro vstupní portály a rohová okna. Najdete zde vše podstatné i návod, jak jednoduše sestavu vyměřit.

Nová varianta provedení žaluzie Cetta – Flexi systém

Venkovní žaluzie Cetta patří mezi oblíbený typ venkovního stínění. Jejich lamely ve tvaru písmene „C“ jsou nabízeny v několika variantách. Na našem e-shopu k žaluziím Cetta 80 a Cetta 65 přibyla nová varianta a to Cetta 60 Flexi.

Jde přes aplikace ovládat i Vaše soukromí?

V době chytrých telefonů už se nemusíte po dovolené vracet do přehřátého bytu, nebo se cestou z hor strachovat, že dorazíte do vymrzlého domu. Pomocí řídicích systémů a chytrého telefonu to máte pevně v rukou a na dálku můžete ovládat celý dům od žaluzií, až po garáž a alarm. Jak to funguje?

Jak správně zvolit látku ke stínění?

Chystáte se na koupi látkového stínění a tápete při nahlédnutí do vzorníku? Kterou látku vybrat a na jaké hodnoty se dívat, abyste nebyli pak nepříjemně překvapeni a místo zatemňující rolety neměli doma pouze stínící? Více informací ke správnému výběru látky najdete v tomto článku.