zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Údržba a správné zacházení - klíč k perfektnímu vzhledu markýzy

Venkovní markýzy nás spolehlivě chrání proti slunci a díky svému luxusnímu vzhledu se můžou stát klenotem naší terasy. Ačkoliv nevyžadují speciální péči, základem pro jejich bezchybný vzhled a bezproblémovou funkčnost je správné zacházení a pravidelné odstraňování nečistot.

Látky používané na výrobu markýz jsou opatřené speciální povrchovou úpravou - impregnací vláken. Abychom zabránili vzniku plísní a skvrn, které nejdou vyčistit, je důležité markýzu po čištění nechat důkladně vyschnout. Stejnou péči markýza potřebuje i poté, co při použití navlhne. Během deštivého počasí se přitom doporučuje markýzy raději nepoužívat. Impregnovaná látka sice mírnému dešti odolá, ale životnost látky se opakovaným používáním v dešti zkracuje. Jedině správným používáním si látka může zachovat své vlastnosti a ochranný film, který jí zaručí dlouhou životnost.

A jakým způsobem je tedy možné markýzy čistit?

Pevné nečistoty se z látky odstraňují jemným kartáčováním nebo vysátím za použití nízkého výkonu vysavače. Mastné skvrny se můžou stírat od okraje ke středu technickým benzínem. Látku lze také čistit za použití jemného hadříku a mýdlové vody. Zbytky mýdlové vody je nutné opláchnout čistou vodou a před zatažením nechat markýzu zcela vyschnout.


Petra Šenková




Konečně akce po více než roce - stavební veletrh VELETON

V dnešní době je to téměř k nevíře - stavební veletrh v termínu 14. - 16. 5. 2021. Ale je tomu tak. A ještě se na něj dostanete bezpečně z pohodlí vašeho gauče. Je online. Žádné testování, žádné kontroly. Vždyť to je super šance získat odpovědi a vybrat si partnery pro vaši stavbu či rekonstrukci.

 

 

Vertikální žaluzie – jednička v oblasti stínění kancelářských prostor

Vertikální žaluzie jsou stálicí v oblasti stínění kancelářských a komerčních prostor. A není tomu tak pouhou náhodou.

Nová podoba plissé? Žaluzie!

Plissé, textilie s uměle vytvořenými záhyby, byla dříve velice populárním a exkluzivním materiálem pro výrobu módních oděvů pro ženy, výrobu manžet a podobně. Podívejte se na plissé z jiného úhlu pohledu a dodejte svému domovu šmrnc!

13 nejčastějších mýtů o fotovoltaice

Fotovoltaiky jsou dnes snad úplně všude. Ze všech stran se hrnou nabídky, reklamy, čím dál tím víc jich přibývá na okolních střechách. S tímto přichází i řada strašáků a fám. Jak to je doopravdy?