zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Údržba a správné zacházení - klíč k perfektnímu vzhledu markýzy

Venkovní markýzy nás spolehlivě chrání proti slunci a díky svému luxusnímu vzhledu se můžou stát klenotem naší terasy. Ačkoliv nevyžadují speciální péči, základem pro jejich bezchybný vzhled a bezproblémovou funkčnost je správné zacházení a pravidelné odstraňování nečistot.

Látky používané na výrobu markýz jsou opatřené speciální povrchovou úpravou - impregnací vláken. Abychom zabránili vzniku plísní a skvrn, které nejdou vyčistit, je důležité markýzu po čištění nechat důkladně vyschnout. Stejnou péči markýza potřebuje i poté, co při použití navlhne. Během deštivého počasí se přitom doporučuje markýzy raději nepoužívat. Impregnovaná látka sice mírnému dešti odolá, ale životnost látky se opakovaným používáním v dešti zkracuje. Jedině správným používáním si látka může zachovat své vlastnosti a ochranný film, který jí zaručí dlouhou životnost.

A jakým způsobem je tedy možné markýzy čistit?

Pevné nečistoty se z látky odstraňují jemným kartáčováním nebo vysátím za použití nízkého výkonu vysavače. Mastné skvrny se můžou stírat od okraje ke středu technickým benzínem. Látku lze také čistit za použití jemného hadříku a mýdlové vody. Zbytky mýdlové vody je nutné opláchnout čistou vodou a před zatažením nechat markýzu zcela vyschnout.


Petra Šenková




7 důvodů proč pořídit robotickou sekačku

Využití robotických sekaček na trávu přináší řadu výhod, které činí péči o zahradu jednodušší a efektivnější. Od úspory času až po vynikající vzhled trávníku, tyto moderní pomocníky lze považovat za skvělou investici do kvality a pohody vaší zahrady.

Labona mění vzhled pro přehlednější nákup

Zdá se vám, že je na našem webu něco jinak? Máte pravdu, webové stránky Labona.cz jsme oblékli do nového kabátu. Doufáme, že pro vás nový design bude přehlednější a příjemnější! Pojďte se s námi podívat, co je nového.

Nová podoba plissé? Žaluzie!

Plissé, textilie s uměle vytvořenými záhyby, byla dříve velice populárním a exkluzivním materiálem pro výrobu módních oděvů pro ženy, výrobu manžet a podobně. Podívejte se na plissé z jiného úhlu pohledu a dodejte svému domovu šmrnc!

Jak jsem nakupovala látkové rolety přes e-shop

I žena dokáže do svého domova sama vybrat, vyměřit, nakoupit a namontovat látkové rolety, tak aby nejen ladily k interiéru, ale také perfektně stínily. Nevěříte? Podívejte se na náš článek, dokážeme vám, že to není nic neobvyklého ani těžkého.