zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Údržba a správné zacházení - klíč k perfektnímu vzhledu markýzy

Venkovní markýzy nás spolehlivě chrání proti slunci a díky svému luxusnímu vzhledu se můžou stát klenotem naší terasy. Ačkoliv nevyžadují speciální péči, základem pro jejich bezchybný vzhled a bezproblémovou funkčnost je správné zacházení a pravidelné odstraňování nečistot.

Látky používané na výrobu markýz jsou opatřené speciální povrchovou úpravou - impregnací vláken. Abychom zabránili vzniku plísní a skvrn, které nejdou vyčistit, je důležité markýzu po čištění nechat důkladně vyschnout. Stejnou péči markýza potřebuje i poté, co při použití navlhne. Během deštivého počasí se přitom doporučuje markýzy raději nepoužívat. Impregnovaná látka sice mírnému dešti odolá, ale životnost látky se opakovaným používáním v dešti zkracuje. Jedině správným používáním si látka může zachovat své vlastnosti a ochranný film, který jí zaručí dlouhou životnost.

A jakým způsobem je tedy možné markýzy čistit?

Pevné nečistoty se z látky odstraňují jemným kartáčováním nebo vysátím za použití nízkého výkonu vysavače. Mastné skvrny se můžou stírat od okraje ke středu technickým benzínem. Látku lze také čistit za použití jemného hadříku a mýdlové vody. Zbytky mýdlové vody je nutné opláchnout čistou vodou a před zatažením nechat markýzu zcela vyschnout.


Petra Šenková




Koupit si žaluzie na internetu nebo objednat montážní firmu?

Trend on-line nakupování zasáhl již nějaký čas zpět i oblast prodeje zboží na míru. Před pár roky bylo nepředstavitelné, že by si někdo mohl na internetu objednat třeba žaluzie, markýzu nebo venkovní žaluzie a jiné produkty určené ke stínění. Dnes je vše už jinak.

9 tipů pro výběr spolehlivého dodavatele stínící techniky

Chystáte se pořídit domů stínění? Začínáte se dívat po vhodném dodavateli, prohlížíte e-shopy nebo hledáte kamennou prodejnu? Sepsali jsme článek, který vám dá pár základních tipů, jak vybrat správně a vyhnout se zbytečným komplikacím nebo zklamání.

Rozšířili jsme vzorník screenových látek! Co na ně říkáte?

I letos se po náročné sezóně našemu výrobci podařilo dojednat a naskladnit nové látky ke screenovým roletám. A my jsme z nich nadšení! Připravili jsme pro vás přehled všech screenových látek s jejich vlastnostmi, abyste si mohli snadno vybrat to pravé do vašeho domova.

Prefabrikace ve stavebnictví: Překladový Purbox jako klíč k efektivitě a rychlosti

V éře, kdy se moderní stavebnictví neustále vyvíjí směrem k větší efektivitě a rychlosti, přichází prefabrikace jako klíčové řešení. Překladový Purbox od společnosti Labona.cz stojí v popředí této inovace, ukazující, jak může být jednoduchý produkt revolučním prvkem ve stavebním průmyslu.