zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Údržba a správné zacházení - klíč k perfektnímu vzhledu markýzy

Venkovní markýzy nás spolehlivě chrání proti slunci a díky svému luxusnímu vzhledu se můžou stát klenotem naší terasy. Ačkoliv nevyžadují speciální péči, základem pro jejich bezchybný vzhled a bezproblémovou funkčnost je správné zacházení a pravidelné odstraňování nečistot.

Látky používané na výrobu markýz jsou opatřené speciální povrchovou úpravou - impregnací vláken. Abychom zabránili vzniku plísní a skvrn, které nejdou vyčistit, je důležité markýzu po čištění nechat důkladně vyschnout. Stejnou péči markýza potřebuje i poté, co při použití navlhne. Během deštivého počasí se přitom doporučuje markýzy raději nepoužívat. Impregnovaná látka sice mírnému dešti odolá, ale životnost látky se opakovaným používáním v dešti zkracuje. Jedině správným používáním si látka může zachovat své vlastnosti a ochranný film, který jí zaručí dlouhou životnost.

A jakým způsobem je tedy možné markýzy čistit?

Pevné nečistoty se z látky odstraňují jemným kartáčováním nebo vysátím za použití nízkého výkonu vysavače. Mastné skvrny se můžou stírat od okraje ke středu technickým benzínem. Látku lze také čistit za použití jemného hadříku a mýdlové vody. Zbytky mýdlové vody je nutné opláchnout čistou vodou a před zatažením nechat markýzu zcela vyschnout.


Petra Šenková




Jak vypadá správně zabalená zásilka? Díl Třetí

Na řadu se dostal třetí článek o tom, jak má správně vypadat zabalená zásilka. Již víme, co očekávat při objednávce vnitřního stínění. V prvním díle šlo o interiérové žaluzie a ve druhém o látkové interiérové stínění. Nyní se podíváme na zásilky stínění určeného pro exteriér.

Jak zabezpečit domácnost před odjezdem na dovolenou?

Odjíždíte na prodloužený víkend nebo na delší dovolenou? Potřebujete zabezpečit dům před nechtěnou návštěvou? I to může být dobrý důvod k instalaci venkovních rolet či žaluzií. Stisknutím jednoho tlačítka můžete naprogramovat stínění tak, že případné zloděje odradíte, nebo alespoň znejistíte.

Fotovoltaika svépomocí krok za krokem

Jak probíhá realizace fotovoltaiky vlastními silami? Co vše můžete sami a na co potřebujete oprávnění? Jaké kroky jsou třeba a jak jdou za sebou? Přečtěte si více v článku.

Jak si správně vybrat stínící techniku?

Setkal se s tím asi každý. Otravné sluneční paprsky, nepříjemné světlo z ulice, zvědavé pohledy kolemjdoucích. Všechny tyto problémy mohou nastat, pokud svoje okna neochráníte vhodným zastíněním.