zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Udržujete vaše venkovní stínění správně?

Léto je už v dálce, ale venkovní teploty jsou i nadále příznivé. Tak proč jich nevyužít pro údržbu vaší stínící techniky? Potom, jak nám celé letní období krásně stínily, si zaslouží umýt od prachu, pylu a znečištění od hmyzu. Přečtěte si náš návod, jak jednotlivé typy stínění udržovat.

Babí léto je skvělým obdobím pro údržbu žaluzií a rolet, které jsou po horkém a slunečném období často velmi zanesené. Lehká údržba jim vrátí původní krásu a také prodlouží životnost. A potřebujete k ní jen běžné čisticí prostředky, které má doma každý.

Venkovní žaluzie

Nejdříve natočíme lamely kolmo k zemi a pak je můžeme opláchnout buď vodou ze zahradní hadice, nebo z vysokotlakového čističe nastaveného na nízký výkon. Pro odstranění zaschlých nečistot a mastnoty použijeme houbu či jemný hadřík,  navlhčený v mýdlové nebo jarové vodě a pak vytřeme venkovní žaluzie dosucha. Na lamely netlačíme, aby se nepromáčkly. Nezapomínejte ani na čistění horizontálních žaluzií.

venkovní žaluzie

Markýzy

Nečistoty z látky nejdříve odstraníme jemným kartáčkem nebo je vysajeme vysavačem. Pro mokré čištění použijeme mýdlovou vodu o maximální teplotě 30 °C. Mýdlový roztok z látky opláchneme čistou vodou a pak necháme markýzu pořádně proschnout.

Sítě proti hmyzu

Rámy tvoří hliníkové profily, které postačí otřít navlhčeným hadříkem namočeným v mýdlovém roztoku o teplotě 30 °C. Zaprášenou síť proti hmyzu vykartáčujeme  nebo  lehce  přesajeme  vysavačem.  Dbáme na slabé nastavení vysavače, aby nedošlo k protržení  či vytržení síťoviny z rámu.

Venkovní rolety

Běžné znečištění řešíme pravidelným otřením pomocí houby, či navlhčené jemné textilie. Roletu otíráme jemně a po odstranění nečistot  utřeme do sucha. Venkovní rolety nevyžadují mimořádnou údržbu ani mazání ovládacích mechanismů.

Čemu všemu se raději vyhneme?

  • používání chemických roztoků, agresivních ředidel, úklidových písků
  • vysokých teplot čistícího roztoku
  • znečištění produktu při stavebních úpravách, opravě fasády  a nátěrech
  • špatné manipulace, hrubému zacházení

Se stínící technikou je to stejné jako s jakýmkoliv jiným produktem, který nám v domácnosti či na zahradě slouží k naší spokojenosti a pohodlí. Díky pravidelné údržbě  je samotná doba čištění kratší, méně náročná, oddaluje objednání profesionálů, či třeba servisních techniků.

Nechme se hýčkat pod zdravými a čistými křídly stínění co nejdéle!

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Trend, který se stále vrací?

Látkové rolety jsou trendem, který z našich oken hned tak nevymizí. A důvod je jasný, látkové rolety jsou velice praktické, cenově dostupné, můžeme si vybrat libovolný design a doladit tak interiér do posledního detailu.

Dřevěné žaluzie nebo hliníkové žaluzie v imitaci dřeva

Líbí se Vám krásné dřevěné žaluzie? V tomto článku Vám chceme poradit v případě, že hledáte dřevěné stínění. Máte v podstatě 2 možnosti.

Stavební veletrh 2023 v Brně se blíží

Vstupenky zdarma v článku.

Jsme rádi za každou příležitost, kde se můžeme se zákazníky potkat osobně a předvést nejen bioklimatickou pergolu a nový zahradní nábytek, ale i další produkty z naší nabídky. Tentokrát v Brně na Stavebním veletrhu v termínu 2. - 4. 3. 2023.

Betonové bloky vs. hliníkové konstrukce pro fotovoltaické panely na ploché střeše

Výběr správné konstrukce pro instalaci fotovoltaických panelů na plochou střechu je klíčovým faktorem při využívání solární energie. Mezi dvěma zmíněnými typy konstrukcí - betonovými ENBRAbloky a hliníkovými konstrukcemi, existují významné rozdíly. V tomto článku se zaměříme na výhody betonových bloků.