zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Udržujete vaše venkovní stínění správně?

Léto je už v dálce, ale venkovní teploty jsou i nadále příznivé. Tak proč jich nevyužít pro údržbu vaší stínící techniky? Potom, jak nám celé letní období krásně stínily, si zaslouží umýt od prachu, pylu a znečištění od hmyzu. Přečtěte si náš návod, jak jednotlivé typy stínění udržovat.

Babí léto je skvělým obdobím pro údržbu žaluzií a rolet, které jsou po horkém a slunečném období často velmi zanesené. Lehká údržba jim vrátí původní krásu a také prodlouží životnost. A potřebujete k ní jen běžné čisticí prostředky, které má doma každý.

Venkovní žaluzie

Nejdříve natočíme lamely kolmo k zemi a pak je můžeme opláchnout buď vodou ze zahradní hadice, nebo z vysokotlakového čističe nastaveného na nízký výkon. Pro odstranění zaschlých nečistot a mastnoty použijeme houbu či jemný hadřík,  navlhčený v mýdlové nebo jarové vodě a pak vytřeme venkovní žaluzie dosucha. Na lamely netlačíme, aby se nepromáčkly. Nezapomínejte ani na čistění horizontálních žaluzií.

venkovní žaluzie

Markýzy

Nečistoty z látky nejdříve odstraníme jemným kartáčkem nebo je vysajeme vysavačem. Pro mokré čištění použijeme mýdlovou vodu o maximální teplotě 30 °C. Mýdlový roztok z látky opláchneme čistou vodou a pak necháme markýzu pořádně proschnout.

Sítě proti hmyzu

Rámy tvoří hliníkové profily, které postačí otřít navlhčeným hadříkem namočeným v mýdlovém roztoku o teplotě 30 °C. Zaprášenou síť proti hmyzu vykartáčujeme  nebo  lehce  přesajeme  vysavačem.  Dbáme na slabé nastavení vysavače, aby nedošlo k protržení  či vytržení síťoviny z rámu.

Venkovní rolety

Běžné znečištění řešíme pravidelným otřením pomocí houby, či navlhčené jemné textilie. Roletu otíráme jemně a po odstranění nečistot  utřeme do sucha. Venkovní rolety nevyžadují mimořádnou údržbu ani mazání ovládacích mechanismů.

Čemu všemu se raději vyhneme?

  • používání chemických roztoků, agresivních ředidel, úklidových písků
  • vysokých teplot čistícího roztoku
  • znečištění produktu při stavebních úpravách, opravě fasády  a nátěrech
  • špatné manipulace, hrubému zacházení

Se stínící technikou je to stejné jako s jakýmkoliv jiným produktem, který nám v domácnosti či na zahradě slouží k naší spokojenosti a pohodlí. Díky pravidelné údržbě  je samotná doba čištění kratší, méně náročná, oddaluje objednání profesionálů, či třeba servisních techniků.

Nechme se hýčkat pod zdravými a čistými křídly stínění co nejdéle!

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Máte při spánku dostatek tmy?

S nástupem tmy se v krvi začne zvyšovat hladina melatoninu. Hormonu, který tělu zajistí klidný spánek, během kterého se dobíjí naše unavené tělo.

Bude to velké! Veletrh For Arch 2023: produkty, vstupenky a workshopy

Koncem září proběhne největší mezinárodní stavební veletrh For Arch v Praze na Letňanech. I Labona bude jeho součástí a tentokrát to bude i interaktivní. Připravili jsme si pro vás nadupaný stánek a mnoho doprovodných aktivit. Vstupenky jsou pro vás zdarma.

Recyklované materiály pro výrobu purenitového boxu

V dnešní době je důležitější než kdy jindy zaměřit se na udržitelnost a ekologické postupy ve všech oblastech našeho života, včetně výrobního průmyslu. Recyklované materiály se stávají klíčovým prvkem v boji proti plýtvání zdrojů a znečištění životního prostředí. Tento článek se zaměřuje na využití recyklovaných materiálů ve výrobě, konkrétně na příkladu purenitového boxu a bočního ostění, kde se ukazuje, jak mohou být inovativní materiály využity k vytvoření kvalitních a trvanlivých produktů.

Žaluzie chrání naše soukromí - za vším hledej žárlivost

Již od počátku světa jsme zmítáni emocemi jak pozitivními, tak negativními. Jednou z těchto emocí je i žárlivost. Ale co má žárlivost společného se žaluziemi? Více, než myslíte…