zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Vedra v létě? Takto bude v pokojích příjemně

Léto už je v plném proudu a vy možná zjišťujete, že doma není úplně tak, jak byste si představovali pro odpočinek v parných dnech. Ať už bydlíte v domě nebo v bytě rozhodně není špatné mít stínící systémy, které vaše letní dny pro čtení doma či koukání na televizi udělá podstatně příjemnější. To nemluvě o spaní v noci, kdy se člověk převaluje ze strany na stranu a snaží se vyhledat alespoň nějaké chladnější místečko, obzvláště u takových podkrovních bytů či pokojů v domě.

Máme pro vás několik možností, jak pokoje a vlastně celé vaše obydlí zastínit a snížit tím i případně teplotu v celém objektu, abyste mohli vaše chvíle s blízkými prožívat na maximum. 

Alternativ je opravdu mnoho. Zajímá vás jakých? Vezmeme si prvně vnitřní stínění.

Vezmeme se to hezky popořadě. Nejjednodušším a nejčastějším zastíněním je z vnitřní strany místnosti. Je to pěkně přístupné pro ovládání a nyní je již mnoho variant, které vám můžeme nabídnout. Je vždy dobré se pořádně rozmyslet, do jaké místnosti chceme stínění pořídit a jaký by mělo splňovat estetický efekt. Takovým základním stíněním jsou horizontální žaluzie, které jsou nejžádanější variantou na českém trhu, cenově dostupné a nenáročné na údržbu.

V případě, že si chcete udělat stínění v rámci dekorace pokoje, skvělou variantou jsou japonské stěny nebo látkové rolety, které se dají pořídit v mnoha barevných variantách tak, aby dokonale ladily do vašeho pokoje. Zároveň jsou velmi elegantním prvkem, který místnosti dodá něco navíc.

Mezi další zastínění zabraňující slunečním paprskům ohřívání vašeho obydlí patří i plisované žaluzie, které jsou velmi jednoduchým řešením. Mnoho z těchto variant se dá také využít pro zastínění střešních oken.

Jaké jsou varianty vnějšího stínění?

Samozřejmě, že jednou z variant, jak si zchladit den je, pořídit si klimatizaci. Ta ovšem není všem cenově dostupná, může být hlučná například v noci a náročnější na další údržbu a někdy způsobovat i zdravotní potíže ve formě rýmy, angín či zánětů dutin. Proto tu pro vás máme možnosti, jak to jde i bez ní.

Jedním z oblíbených venkovních stínění, které dodávají vašemu obydlí luxusní vzhled, jsou venkovní žaluzie. Můžete si je sestavit na míru a do místností, které budou takto kryty, pronikne jen minimum tepla, protože sluneční paprsky odráží. Variant je v dnešní době opravdu spousta, takže se nebojte, že byste si nevybrali tu správnou k vašemu bydlení.

Další možností jsou venkovní rolety, které vám zajistí jak termoregulaci v pokoji, tak dostatek soukromí před vnějším prostředím.

Nyní již snadno ovladatelné screenové rolety, jsou další z hojně používaných zastiňovacích metod. Všechny z výše uvedených zastínění můžete ještě více podpořit například venkovní markýzou nebo bioklimatickou pergolou Artosi. Díky tomu si mimo jiné vytvoříte i útulné místo na ranní posezení u kávy, či odpolední grilování s přáteli, aby na vás nepražilo sluníčko.

Jak můžete vidět, variant je opravdu mnoho a je jen na vás, která vám bude nejsympatičtější. Hlavní ale bude, aby vám v místnosti bylo přes léto co nejpříjemněji pro zasloužený odpočinek v parných dnech.

 

 


Petra Šenková




Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

 

Stínící technika a bezpečnost dětí

Zvědavost dětí občas přináší nebezpečné situace, ve kterých svoji roli může sehrát také stínící technika. Děti rády zkouší nové věci, objevují svět. Proto je důležité zabezpečit nejen vybavení domácnosti, ale také stínící techniku.

Podpořte nás v soutěži ShopRoku 2020

Rok se s rokem sešel a je tu zase velmi důležitá akce pro všechny e-shopy — soutěž ShopRoku 2020. A v čem soutěž spočívá?

Čím zastínit střešní okna? Vyzkoušejte plissé

Nové mezonetové byty a rodinné domky jsou stavěny s velkým množstvím střešních oken v podkrovních místnostech a také tato okna si zaslouží svůj elegantní stínicí doplněk. Toužíte po moderním a dynamickém stínicím prvku do střešních oken a klasické látkové rolety či žaluzie se vám zdají okoukané? Vyzkoušejte žaluzie plissé.