zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Vedra v létě? Takto bude v pokojích příjemně

Léto už je v plném proudu a vy možná zjišťujete, že doma není úplně tak, jak byste si představovali pro odpočinek v parných dnech. Ať už bydlíte v domě nebo v bytě rozhodně není špatné mít stínící systémy, které vaše letní dny pro čtení doma či koukání na televizi udělá podstatně příjemnější. To nemluvě o spaní v noci, kdy se člověk převaluje ze strany na stranu a snaží se vyhledat alespoň nějaké chladnější místečko, obzvláště u takových podkrovních bytů či pokojů v domě.

Máme pro vás několik možností, jak pokoje a vlastně celé vaše obydlí zastínit a snížit tím i případně teplotu v celém objektu, abyste mohli vaše chvíle s blízkými prožívat na maximum. 

Alternativ je opravdu mnoho. Zajímá vás jakých? Vezmeme si prvně vnitřní stínění.

Vezmeme se to hezky popořadě. Nejjednodušším a nejčastějším zastíněním je z vnitřní strany místnosti. Je to pěkně přístupné pro ovládání a nyní je již mnoho variant, které vám můžeme nabídnout. Je vždy dobré se pořádně rozmyslet, do jaké místnosti chceme stínění pořídit a jaký by mělo splňovat estetický efekt. Takovým základním stíněním jsou horizontální žaluzie, které jsou nejžádanější variantou na českém trhu, cenově dostupné a nenáročné na údržbu.

V případě, že si chcete udělat stínění v rámci dekorace pokoje, skvělou variantou jsou japonské stěny nebo látkové rolety, které se dají pořídit v mnoha barevných variantách tak, aby dokonale ladily do vašeho pokoje. Zároveň jsou velmi elegantním prvkem, který místnosti dodá něco navíc.

Mezi další zastínění zabraňující slunečním paprskům ohřívání vašeho obydlí patří i plisované žaluzie, které jsou velmi jednoduchým řešením. Mnoho z těchto variant se dá také využít pro zastínění střešních oken.

Jaké jsou varianty vnějšího stínění?

Samozřejmě, že jednou z variant, jak si zchladit den je, pořídit si klimatizaci. Ta ovšem není všem cenově dostupná, může být hlučná například v noci a náročnější na další údržbu a někdy způsobovat i zdravotní potíže ve formě rýmy, angín či zánětů dutin. Proto tu pro vás máme možnosti, jak to jde i bez ní.

Jedním z oblíbených venkovních stínění, které dodávají vašemu obydlí luxusní vzhled, jsou venkovní žaluzie. Můžete si je sestavit na míru a do místností, které budou takto kryty, pronikne jen minimum tepla, protože sluneční paprsky odráží. Variant je v dnešní době opravdu spousta, takže se nebojte, že byste si nevybrali tu správnou k vašemu bydlení.

Další možností jsou venkovní rolety, které vám zajistí jak termoregulaci v pokoji, tak dostatek soukromí před vnějším prostředím.

Nyní již snadno ovladatelné screenové rolety, jsou další z hojně používaných zastiňovacích metod. Všechny z výše uvedených zastínění můžete ještě více podpořit například venkovní markýzou nebo bioklimatickou pergolou Artosi. Díky tomu si mimo jiné vytvoříte i útulné místo na ranní posezení u kávy, či odpolední grilování s přáteli, aby na vás nepražilo sluníčko.

Jak můžete vidět, variant je opravdu mnoho a je jen na vás, která vám bude nejsympatičtější. Hlavní ale bude, aby vám v místnosti bylo přes léto co nejpříjemněji pro zasloužený odpočinek v parných dnech.

 

 


Petra Šenková




Jak správně zvolit látku ke stínění?

Chystáte se na koupi látkového stínění a tápete při nahlédnutí do vzorníku? Kterou látku vybrat a na jaké hodnoty se dívat, abyste nebyli pak nepříjemně překvapeni a místo zatemňující rolety neměli doma pouze stínící? Více informací ke správnému výběru látky najdete v tomto článku.

Akce 4 + 1 na interiérové stínění a sítě proti hmyzu

Další výhodná akce je tu. Pořiďte si 5 kousků interiérového stínění a jeden z nich dostanete zdarma. Více k akci se dozvíte v článku.

Kam použít japonské stěny?

Slyšeli jste už o japonských stěnách? Pokud ano, tak je skvělé, že máte přehled. A víte, že jdou použít i jinam, než jen k zastínění oken? Pokud ne, tak si přečtěte následující článek.

Jak vybrat venkovní žaluzie? Položte si 3 otázky

Chcete si pořídit venkovní stínění a nevíte, podle čeho vybírat? Stačí si položit 3 zásadní otázky a z vašich odpovědí budete ihned vědět, jaké venkovní žaluzie jsou pro vás ty pravé. Přečtěte si také, jaké jsou 3 největší výhody venkovního stínění, ať v tom máte jasno.