zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní stínění a denní světlo v interiéru

Pojďme si ve stručnosti říci něco málo k venkovnímu stínění a jeho vlivu na světlo v domácnosti. Který typ stínění má větší účinnost a díky kterému budete mít v interiéru příjemně, i když slunce bude hřát? 

Stínící technika instalovaná z venkovní strany má mnohem větší účinnost než obdobné stínění z vnitřní strany. Venkovní roleta dokáže zachytit až 95 % slunečních paprsků a narozdíl od vnitřní stínicí techniky zlomí sluneční paprsek ještě před tím, než dopadne na okenní sklo. Látky screenových rolet část sluneční energie absorbují a část jí odráží.

Venkovní roleta

Nejenom hliníková, ale také látková venkovní stínicí technika má značný vliv na tepelnou regulaci. Hliníkové rolety jsou neprůhledné, proto při zatažených roletách přes den je nutné svítit. Naopak u venkovních screenových rolet, díky moderní technologii látek, máme v místnosti dostatek přirozeného světla a ještě vidíme ven.

screenove rolety

Venkovní žaluzie umožnují plně regulovat přístup světla do místností. Venkovní žaluzie šetří náklady na klimatizaci, účinně chrání před horkem a díky pohyblivým lamelám v místnosti není tma, ale tlumené světlo.

Venkovní žaluzie


Petra Šenková




První "Světový den stínící techniky" - 21. 3. 2023

První jarní den úplně vyzývá k tomu, abychom se zamysleli nad naším fungováním na planetě Zemi a nad její ochranou. A právě z tohoto důvodu byl na tento den ustaven nový světově uznávaný den - Global shading day, neboli Světový den stínící techniky.

Jednoduchá montáž bez vrtání - to je látková roleta Nemo

Látkové rolety patří mezi oblíbený a dostupný produkt vnitřního stínění. Oblíbenost si získaly díky variabilitě provedení a různých možností uchycení. Široký výběr látek s různými vlastnostmi, odstíny barev a možnost vzorů zajistí vytvořit příjemné prostředí v jakémkoli typu interiéru.

S japonskými stěnami bude váš interiér středem pozornosti

Vnitřní látkové stínění je stále žádané a zákazníci hledají originální kousky, které interiér nejen ochrání před slunečními paprsky, ale zároveň ho oživí. Trendy variantou jsou japonské posuvné stěny, které nejen zastíní, ale také pomohou předělit místnost.

Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.