zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní stínění pro střešní okna

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to nejlepší z venkovní stínící techniky a screenových rolet. Pomáhá regulovat sluneční paprsky, zabraňuje přehřívání interiéru a chrání také před hlukem. Pojďme se na ni podívat podrobněji.

 

Před nedávnou dobou jsme do našeho sortimentu přidali nový produkt. Jde o venkovní roletku do střešních oken. Tato roletka od výrobce Isotra se nazývá Screen SKY a patří nejen do kategorie stínění do střešních oken, ale také mezi screenové rolety.

 

Interiér vs. Exteriér

Rolety můžete do střešních oken umístit zevnitř i zvenčí. Vnitřní rolety, jako jsou například R-lite, chrání interiér před ostrými slunečními paprsky a v malé míře napomáhají také tomu, aby se místnosti v podkroví nepřehřívaly. V případě venkovní stínící techniky se tento termoregulační efekt zvýší a vnitřní prostory se zahřívají mnohem méně. A naopak v zimě venkovní roleta zabraňuje úniku tepla z místnosti. Roleta Screen SKY se montuje zvenčí a zaručuje tak skvělou ochranu proti světelnému i tepelnému záření.

   

Ochrana před hlukem

 

Kdo má střešní okno, jistě zná hlučné bubnování deště, které může pěkně znepříjemnit třeba večerní sledování filmu. Zvuk máte na maximum a stejně nic neslyšíte. Venkovní roleta Screen SKY je odolná proti povětrnostním vlivům a dalšímu venkovnímu hluku, takže nejen déšť, ale ani kvílící vítr vaši domácí pohodu nebude rušit. A navíc vašeho okno ochrání.   Rolety se vyrábí ze screenové látky, která se liší složením a tedy i vlastnostmi. Více o těchto látkách se dozvíte v tomto článku.

 

Jak se roleta montuje?

 

Roletu vyměříte z vnější strany na samotném oplechování a za pomocí základního nářadí, jako je AKU vrtačka, šroubovák, nůž, nůžky a kleště, roletu namontujete. Box rolety se přišroubovává do oplechování horního rámu střešního okna. Více o vyměření a následné montáži zjistíte v návodech.

 

Jak bude s roletkou střešní okno fungovat?

Máte obavy, že funkčnost okna bude omezena? Stažením rolety se funkčnost okna neomezí, zůstává plná v kterékoliv poloze okenního křídla. Venkovní roleta pro střešní okna představuje moderní variantu střešního stínění. Tento typ stínění vyhovuje i náročnějším požadavkům a poskytuje komfort v podkrovních místnostech.

 

Ať už je léto nebo zima, déšť nebo ostré slunce, venkovní roleta se pro vaše střešní okna stane každodenním doplňkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Vertikální žaluzie – nejen velkoformátové stínění

Vertikální žaluzie již nejsou doménou komerčních budov, především kanceláří, ale našli svoji cestu i do rodinných domů a bytů. 

Jak si vybrat horizontální žaluzie?

Horizontální žaluzie ideálně vybírejte podle toho, jaké máte okno. Plastová, dřevěná a hliníková okna totiž mají svůj typický vzhled – a ne každá žaluzie na nich vypadá dobře. 

První "Světový den stínící techniky" - 21. 3. 2023

První jarní den úplně vyzývá k tomu, abychom se zamysleli nad naším fungováním na planetě Zemi a nad její ochranou. A právě z tohoto důvodu byl na tento den ustaven nový světově uznávaný den - Global shading day, neboli Světový den stínící techniky.

Jaké způsoby ovládání venkovních žaluzií jsou možné?

Pokud jste se rozhodli pro pořízení venkovních žaluzií na váš dům či byt, pak na vás kromě výběru tvaru lamel, barvy žaluzie a doplňků čeká ještě jedna velmi těžká volba. A tou je vybrat ovládání. Pojďme si proto popsat možnosti, jaké se u žaluzií nabízí.