zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní stínění pro střešní okna

Novinka od značky ISOTRA, roleta Screen SKY, kombinuje to nejlepší z venkovní stínící techniky a screenových rolet. Pomáhá regulovat sluneční paprsky, zabraňuje přehřívání interiéru a chrání také před hlukem. Pojďme se na ni podívat podrobněji.

 

Před nedávnou dobou jsme do našeho sortimentu přidali nový produkt. Jde o venkovní roletku do střešních oken. Tato roletka od výrobce Isotra se nazývá Screen SKY a patří nejen do kategorie stínění do střešních oken, ale také mezi screenové rolety.

 

Interiér vs. Exteriér

Rolety můžete do střešních oken umístit zevnitř i zvenčí. Vnitřní rolety, jako jsou například R-lite, chrání interiér před ostrými slunečními paprsky a v malé míře napomáhají také tomu, aby se místnosti v podkroví nepřehřívaly. V případě venkovní stínící techniky se tento termoregulační efekt zvýší a vnitřní prostory se zahřívají mnohem méně. A naopak v zimě venkovní roleta zabraňuje úniku tepla z místnosti. Roleta Screen SKY se montuje zvenčí a zaručuje tak skvělou ochranu proti světelnému i tepelnému záření.

   

Ochrana před hlukem

 

Kdo má střešní okno, jistě zná hlučné bubnování deště, které může pěkně znepříjemnit třeba večerní sledování filmu. Zvuk máte na maximum a stejně nic neslyšíte. Venkovní roleta Screen SKY je odolná proti povětrnostním vlivům a dalšímu venkovnímu hluku, takže nejen déšť, ale ani kvílící vítr vaši domácí pohodu nebude rušit. A navíc vašeho okno ochrání.   Rolety se vyrábí ze screenové látky, která se liší složením a tedy i vlastnostmi. Více o těchto látkách se dozvíte v tomto článku.

 

Jak se roleta montuje?

 

Roletu vyměříte z vnější strany na samotném oplechování a za pomocí základního nářadí, jako je AKU vrtačka, šroubovák, nůž, nůžky a kleště, roletu namontujete. Box rolety se přišroubovává do oplechování horního rámu střešního okna. Více o vyměření a následné montáži zjistíte v návodech.

 

Jak bude s roletkou střešní okno fungovat?

Máte obavy, že funkčnost okna bude omezena? Stažením rolety se funkčnost okna neomezí, zůstává plná v kterékoliv poloze okenního křídla. Venkovní roleta pro střešní okna představuje moderní variantu střešního stínění. Tento typ stínění vyhovuje i náročnějším požadavkům a poskytuje komfort v podkrovních místnostech.

 

Ať už je léto nebo zima, déšť nebo ostré slunce, venkovní roleta se pro vaše střešní okna stane každodenním doplňkem.

Mohlo by vás také zajímat:

Sandra Heierhoff




Nejoblíbenější druhy interiérového stínění

V dnešní době je stínění do interiéru jedním z nejdůležitějších prvků při zařizování domů a kanceláří. Pomáhá udržovat soukromí a chrání proti slunečnímu záření a vedru, zatímco dodává interiéru styl a eleganci. Mezi nejoblíbenější druhy stínění patří horizontální žaluzie, vertikální žaluzie a látkové rolety.

Kde všude se dají využít plastové plotové profily?

Věděli jste o tom, že plastové plotové profily nemusíte použít pouze pro sestavení plotového pole? Co takhle nový zahradní stolek či lavičky? Vyzkoušejte levnou variantu, se kterou můžete získat trvanlivý zahradní nábytek v dekoru, který si sami zvolíte.

Jak vybrat stínící techniku? 1. díl

Mnoho z nás pocítí s prvními jarními paprsky slunce potřebu pořídit si stínění. Ne vždy však bývá výběr dostatečně promyšlen a my jsme poté z fungování stínící techniky spíše v rozpacích. Pojďme si říct, jak postupovat, abychom nespokojenosti předešli.

5 nejpoužívanějších druhů stínění: Které máte doma vy?

Domov je místo, kde jsme sami sebou, kde si můžete konečně v klidu vydechnout, místo kde se můžeme schovat… Zkrátka místo, kde nechceme, aby na nás bylo vidět. A k tomu slouží stínění oken, které se v posledních letech stalo nezbytnou a samozřejmou součástí domácnosti. Víte,  jaké jsou nejčastější druhy?