zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní žaluzie: Jak udržovat a čistit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou vhodné nejen pro moderní domy i byty. Jak ale dosáhnout, aby byly krásné a funkční i po několika letech používání? Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.

Ideální je venkovní žaluzie čistit 2x ročně.

Nebojte se nějaké náročné údržby nebo servisu. Zvládnete to s výbavou, kterou máte pravděpodobně doma. Doporučená doba pro údržbu je vždy po létě a po zimním období. V zimě se na venkovních žaluziích nejčastěji usazuje popílek z komínů, v létě pil ze stromů a nečistoty od hmyzu.

Jak na dokonalé čisté žaluzie?

  1. Žaluzie sklopte do svislé polohy.

  2. Opláchněte je vodou.

  3. Omyjte žaluzie mýdlovou či jarovou vodou – použijte houbu nebo měkký hadřík.

  4. Nakonec nečistoty spláchněte.

Použít můžete:

  • zahradní hadici,

  • parní čistič,

  • vysokotlaký čistič nastavený na nižší výkon.

Vyvarujte se chemickým rozpouštědlům a čisticích písků.

Ačkoliv se venkovní žaluzie vyrábí z odolného extrudovaného hliníku, nanášením nevhodných čisticích prostředků je můžete trvale znehodnotit. Na odstranění slabých nečistot vám postačí mýdlová voda. S mastnotou a zaschlou špínou zatočí jar.

Rozhodně nepoužívejte:

  • organická ředidla

  • rozpouštědla

  • čisticí písky

  • čisticí pasty

  • silné alkalické čisticí prostředky

 

Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.


Pavel Hrdlička




Aplikace pro výpočet výšky boxu venkovní žaluzie

V předešlém článku Vám kolegyně podrobně popsala, jak správně vypočítat výšku nábalu venkovní žaluzie. Náš partner pro výrobu stínící technik vyvinul také aplikaci pro chytré telefony, která Vám výšku nábalu žaluzie v okamžiku vypočítá.

Inteligentní stínící systémy: Budoucnost domácí automatizace

V dnešní době, kdy technologie neustále pokračuje vpřed, se inteligentní stínící systémy stávají neodmyslitelnou součástí konceptu chytrých domovů. Produkty od předního výrobce Somfy, lídra v oblasti automatizovaných řešení pro domácnosti, znamenají pro inteligentní stínící systémy obrovský krok vpřed. Jsou synonymem pro inovaci a komfort, které transformují každodenní život.

Jaký je rozdíl mezi žaluzií vyrobenou na míru a typizovanou žaluzií z hobby marketu?

Pro většinu zákazníků je při výběru produktu nejdůležitější cena a ani u žaluzií a rolet tomu není jinak. Před nákupem se zákazníci rozhodují, jestli si pořídit stínění na míru, nebo si pořídit typizované žaluzie v hobbymarketu. Pojďme se podívat na základní rozdíly u těchto dvou možností.

Japonské posuvné stěny

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní.