zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní žaluzie: Jak udržovat a čistit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou vhodné nejen pro moderní domy i byty. Jak ale dosáhnout, aby byly krásné a funkční i po několika letech používání? Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.

Ideální je venkovní žaluzie čistit 2x ročně.

Nebojte se nějaké náročné údržby nebo servisu. Zvládnete to s výbavou, kterou máte pravděpodobně doma. Doporučená doba pro údržbu je vždy po létě a po zimním období. V zimě se na venkovních žaluziích nejčastěji usazuje popílek z komínů, v létě pil ze stromů a nečistoty od hmyzu.

Jak na dokonalé čisté žaluzie?

  1. Žaluzie sklopte do svislé polohy.

  2. Opláchněte je vodou.

  3. Omyjte žaluzie mýdlovou či jarovou vodou – použijte houbu nebo měkký hadřík.

  4. Nakonec nečistoty spláchněte.

Použít můžete:

  • zahradní hadici,

  • parní čistič,

  • vysokotlaký čistič nastavený na nižší výkon.

Vyvarujte se chemickým rozpouštědlům a čisticích písků.

Ačkoliv se venkovní žaluzie vyrábí z odolného extrudovaného hliníku, nanášením nevhodných čisticích prostředků je můžete trvale znehodnotit. Na odstranění slabých nečistot vám postačí mýdlová voda. S mastnotou a zaschlou špínou zatočí jar.

Rozhodně nepoužívejte:

  • organická ředidla

  • rozpouštědla

  • čisticí písky

  • čisticí pasty

  • silné alkalické čisticí prostředky

 

Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.


Pavel Hrdlička




Jak si správně vybrat plissé

Pokud jste hledali vhodné a variabilní řešení pro Vaše okna mezi látkovým stíněním, určitě jste narazili na plissé. Je vhodné téměř pro všechny typy oken a naleznete mezi ním i provedení pro střešní...

Vystavovali jsme na Stavotechu v Olomouci - Stálo to za to

Minulý týden jsme si vyzkoušeli něco zcela nového – vystavovali jsme na stavebním veletrhu Stavotech v Olomouci, který proběhl od 5. do 7 listopadu 2015. Celé tři dny jsme vysvětlovali, prezentovali...

Jak se udržují, čistí horizontální žaluzie?

Každý jistě ví, že pokud chce mít žaluzie krásné, a funkční, je potřeba se o ně starat. Jak je ale vyčistit rychle a bez obav s poškození lamel? Máme pro vás pár tipů a rad jak na to.

 

Jak vyměřit podomítkové purenitové boxy pro venkovní žaluzie?

Purenitové boxy jsou nejen nejideálnější varianta pro podomítkové venkovní žaluzie, ale i jeden z nejjednodušších produktů k vyměření. Díky snadnému vyměření jsou vhodným produktem pro objednání právě na e-shopu.