zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní žaluzie: Jak udržovat a čistit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou vhodné nejen pro moderní domy i byty. Jak ale dosáhnout, aby byly krásné a funkční i po několika letech používání? Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.

Ideální je venkovní žaluzie čistit 2x ročně.

Nebojte se nějaké náročné údržby nebo servisu. Zvládnete to s výbavou, kterou máte pravděpodobně doma. Doporučená doba pro údržbu je vždy po létě a po zimním období. V zimě se na venkovních žaluziích nejčastěji usazuje popílek z komínů, v létě pil ze stromů a nečistoty od hmyzu.

Jak na dokonalé čisté žaluzie?

  1. Žaluzie sklopte do svislé polohy.

  2. Opláchněte je vodou.

  3. Omyjte žaluzie mýdlovou či jarovou vodou – použijte houbu nebo měkký hadřík.

  4. Nakonec nečistoty spláchněte.

Použít můžete:

  • zahradní hadici,

  • parní čistič,

  • vysokotlaký čistič nastavený na nižší výkon.

Vyvarujte se chemickým rozpouštědlům a čisticích písků.

Ačkoliv se venkovní žaluzie vyrábí z odolného extrudovaného hliníku, nanášením nevhodných čisticích prostředků je můžete trvale znehodnotit. Na odstranění slabých nečistot vám postačí mýdlová voda. S mastnotou a zaschlou špínou zatočí jar.

Rozhodně nepoužívejte:

  • organická ředidla

  • rozpouštědla

  • čisticí písky

  • čisticí pasty

  • silné alkalické čisticí prostředky

 

Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.


Pavel Hrdlička




Na veletrhu FOR ARCH 2021 jsme předváděli bioklimatickou pergolu ARTOSI

Po dlouhé době, kdy akce a dění ve společnosti pozastavil Covid-19, se zase pomalu vše začíná vracet do starých kolejí. Mimojiné se konají i veletrhy. Pro firmy z oboru stavebnictví a vybavení domů, stejně tak i pro lidi plánující stavbu, je velmi významný stavební veletrh FOR ARCH. Letos jsme byli i my jeho součástí.

Látková stínící technika do interiéru: jak ji vybrat?

Látkové stínění má celou řadu výhod, zastíní, zabrání přehřívání i vychládání místnosti a navíc skvěle vypadá. Aby nám však přinášelo co největší užitek, musíme si zvolit vhodný druh stínění a látku. Jak stínění vybrat, aby sedělo do interiéru a propustilo jen tolik světla, kolik potřebujeme? Podívejte se na rozdíly mezi jednotlivými druhy stínění.

Bioklimatická pergola na míru svépomocí? Dnes už žádný problém

Pergola je pro většinu symbolem místa pro odpočinek na zahradě nebo terase. A když se nad pergolou u vás doma zamyslíte, napadne vás, že montáž musí provádět pouze specializovaná firma? Ano, i to je možnost pro ty, kteří nemají čas, nebo je manuální práce nenaplňují. Pro kutily a nadšence do zvelebování domova je tu druhá možnost – i bioklimatickou hliníkovou pergolu si dnes už můžete sami objednat i namontovat. Pojďte se mrknout na to, jak stavba pergoly probíhá krok za krokem.

Jak dostat přírodu do interiéru? Vsaďte na dřevěné žaluzie

Při výběru žaluzií do interiéru musíte myslet nejen na barvu a vzor, ale také celkovou atmosféru, kterou chcete pomocí stínění vytvořit. Trefou do černého jsou dřevěné žaluzie, které spolehlivě přivedou přírodu do vašeho interiéru  a dodají mu příjemnou, domácí atmosféru.