zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní žaluzie: Jak udržovat a čistit venkovní žaluzie?

Venkovní žaluzie jsou vhodné nejen pro moderní domy i byty. Jak ale dosáhnout, aby byly krásné a funkční i po několika letech používání? Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.

Ideální je venkovní žaluzie čistit 2x ročně.

Nebojte se nějaké náročné údržby nebo servisu. Zvládnete to s výbavou, kterou máte pravděpodobně doma. Doporučená doba pro údržbu je vždy po létě a po zimním období. V zimě se na venkovních žaluziích nejčastěji usazuje popílek z komínů, v létě pil ze stromů a nečistoty od hmyzu.

Jak na dokonalé čisté žaluzie?

  1. Žaluzie sklopte do svislé polohy.

  2. Opláchněte je vodou.

  3. Omyjte žaluzie mýdlovou či jarovou vodou – použijte houbu nebo měkký hadřík.

  4. Nakonec nečistoty spláchněte.

Použít můžete:

  • zahradní hadici,

  • parní čistič,

  • vysokotlaký čistič nastavený na nižší výkon.

Vyvarujte se chemickým rozpouštědlům a čisticích písků.

Ačkoliv se venkovní žaluzie vyrábí z odolného extrudovaného hliníku, nanášením nevhodných čisticích prostředků je můžete trvale znehodnotit. Na odstranění slabých nečistot vám postačí mýdlová voda. S mastnotou a zaschlou špínou zatočí jar.

Rozhodně nepoužívejte:

  • organická ředidla

  • rozpouštědla

  • čisticí písky

  • čisticí pasty

  • silné alkalické čisticí prostředky

 

Dodržování postupů prodloužíte životnost venkovních žaluzií i o několik let. Vaše žaluzie budou vypadat jako nové.


Pavel Hrdlička




NOVĚ: Vyřešte financování nákupu stínění s úvěrem od Swiss Life Select a.s.

Nově zařazená možnost financování nákupu stínění přináší zákazníkům pohodlí a flexibilitu při realizaci jejich projektů. Swiss Life Select a.s. se postará o celý proces financování od začátku až do konce, aby zákazníkům usnadnila cestu k jejich požadovanému stínění.

Co je to Plisse? Opravdu nejde o papírové žaluzie

Skládané látkové žaluzie Plisse Váš interiér zútulní, doplní o moderní a elegantní prvek s více možnostmi. Plisse materiály obsahují skelné vlákno, které uvítají zejména alergici.

Užívejte si doma pohody bez nezvaných hostů

Ležíte na gauči, otevíráte oblíbený časopis nebo napínavou knížku, vedle sebe osvěžující drink. Těšíte se na relax, ale najednou okolo vás začne poletovat moucha a ne a ne zmizet a dát vám pokoj. Znáte to? Vyzrajte na otravný hmyz s okenními a dveřními sítěmi.

Klimatizace versus venkovní stínění – co vyhraje u vás?

Často řešený problém – raději klimatizace nebo venkovní stínění? Která varianta je lepší? Jaké jsou výhody a nevýhody? To se můžete dočíst v tomto článku.