zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní žaluzie: Kdo šetří má za tři

Proč nešetřit u venkovní žaluzie i ve vlastní firmě, když doma to řešíte?

 

Vlastníte firmu a poskytujete práci několika lidem a nebo jste majitelem budovy, kterou pronajímáte společnosti pro firemní účely? Určitě si přejete, aby zaměstnanci podávali nejlepší výkon ve všech ročních období a nebo aby byl zájem firmy o pronájem ve Vašem objektu dlouhodobý.

Nízké teploty v zimě i vysoké teploty v létě zhoršují pracovní podmínky zaměstnanců. Přílišná únava, špatná koncentrace zaviní špatný výkon zaměstnanců, ale i úraz a různá onemocnění.

Co můžete udělat pro příjemné teploty na pracovišti v extrémních vedrech nebo, aby Vás finančně nezatížilo vytápění prostor v zimě?

K regulaci teploty uvnitř objektu jsou vhodné venkovní žaluzie. Pokud je firemní objekt teprve v plánu, konzultujte možnost venkovních žaluzií již ve fázi projektu, čí průběhu stavby. Box, do kterého se žaluzie zatáhnou, bude schovaný ve fasádě. Pokud je již venkovní plášť budovy hotov, nevadí, venkovní žaluzie se dají namontovat dodatečně. Jejich horní box bude přiznaný, jen sníží o pár centimetrů světlost okna, ale na funkčnost žaluzií nebude mít vliv. Další prioritou venkovních žaluzií kromě ovlivňování průniku světla do objektu je zvuková izolace. Zatáhnutá venkovní žaluzie zvládne snížit venkovní hluk až o několik decibelů. Což určitě oceníte nejen v centru města, ale i v areálu kde jsou další výrobní haly.


Exteriérové horizontální žaluzie s hliníkovými lamelami můžete volit hned z několika typů:

- šířka lamely: 50-90mm

- tvar lamely: Cetta, Setta, Zetta

- technické řešení: ovládání šňůrou, klikou nebo motorem

- design: barevné sladění s fasádou, nebo rámem okna

Venkovní žaluzie EXT 50

- základní žaluzie

- hliníková lamela tvaru C, šířka 50mm

- ovládání šňůrou, klikou nebo motorem

- vhodné i pro interiér

Venkovní žaluzie Cetta 65/80

- hliníková lamela ve tvaru C, šířka lamel 65mm/80mm

- lamela se zpevněnými okraji

- ovládání klikou nebo motorem

- větší variabilita dopadu světla díky naklápění lamel než u předokenních rolet

 

Venkovní žaluzie Setta 65/90

- hliníková lamela ve tvaru S, šířka lamel 65mm/90mm

- elegantní tvar lamel

- vlisovaná guma po celé délce lamely zvyšuje termoregulační efekt

- ovládání klikou nebo motorem













Venkovní žaluzie Zetta 70/90

- hliníková lamela ve tvaru Z, šířka lamel 70mm/90mm

- boční vodící lišty opatřené pryžovým těsněním zajistí odhlučněný chod žaluzie

- cirkulace vzduchu mezi oknem a žaluzií je omezena těsně přiléhajícími lamelami

- ovládání klikou nebo motorem




Ovládání pohonem

- šňůra a klika jsou jednoznačné, co se typů týče, ale pojďme si říci více k ovládání motorem:

- Vzhledem k tomu, že venkovní žaluzie jsou z hlediska konstrukce poměrně robustní, je velmi vhodné zvolit jejich motorické ovládání. To umožňuje v plné míře využít všech jejich vlastností a současně se tak zvýší uživatelský komfort, neboť motorický pohon odstraní fyzickou námahu spojenou s ruční manipulací. Žaluzie je možno ovládat centrálně, nebo po skupinách. Motorický pohon tak snižuje riziko poškození výrobku nevhodnou nebo nešetrnou manipulací.

 

Čištění není těžké! Snadná údržba. Raz dva čisté!

Venkovní žaluzie jsou skoro bezúdržbový stínící prvek, který má dlouhou životnost. Díky nim zajistíte lepší pracovní podmínky nejen pro sebe, ale i svým zaměstnancům. Snížíte náklady za klimatizaci v létě a za vytápění v zimě. Co víc si přát ?!?!


Pavel Hrdlička




Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Labona mění vzhled pro přehlednější nákup

Zdá se vám, že je na našem webu něco jinak? Máte pravdu, webové stránky Labona.cz jsme oblékli do nového kabátu. Doufáme, že pro vás nový design bude přehlednější a příjemnější! Pojďte se s námi podívat, co je nového.

Srovnání typů a uložení venkovních žaluzií: Dodatečná montáž, podomítková instalace a překladový PurBox

Venkovní žaluzie nejsou jen praktickým doplňkem moderních domů a budov, ale také významně přispívají k jejich estetické hodnotě. Výběr správného typu montáže žaluzií může mít dlouhodobý vliv na vzhled, funkčnost a údržbu vaší nemovitosti. V tomto článku se podíváme na tři hlavní metody montáže venkovních žaluzií.

Rozšířili jsme vzorník screenových látek! Co na ně říkáte?

I letos se po náročné sezóně našemu výrobci podařilo dojednat a naskladnit nové látky ke screenovým roletám. A my jsme z nich nadšení! Připravili jsme pro vás přehled všech screenových látek s jejich vlastnostmi, abyste si mohli snadno vybrat to pravé do vašeho domova.