zavřít
Můžete začít psát.
Výsledky hledání se objeví zde.

Venkovní žaluzie: perfektní izolant tepla i zvuku

 

Dříve jsme je vídali jen na oknech kanceláří nebo skladů, dnes už se objevují taky na rodinných domech. A není divu. Venkovní žaluzie vám díky svým skvělým izolačním vlastnostem ušetří kupu peněz a navíc taky skvěle vypadají. Co víc potřebujete?

 

75 % energie se k vám vůbec nedostane

Je to vlastně malý fyzikální zázrak, co všechno venkovní žaluzie dokážou.

 

S klasickými vnitřními žaluziemi sluneční záření zachycujete až uvnitř pokoje – žaluzie se ohřívá a teplo sálá po místnosti. Ačkoliv máte v pokoji stín, teplota je tady v parných létech nesnesitelná. Často dokonce vyšší, než venku.

 

Oproti tomu venkovní žaluzie asi 75 % tepelné a světelné energie odrazí ještě dříve, než se vůbec dostane k oknu. Přesně to spočítat nelze, záleží totiž na více faktorech – mj. na barvě žaluzie. Nejlépe světlo odráží bílé a stříbrné lamely.

 

Další část záření pak zastaví samotné okno, takže dovnitř do místnosti vám pronikne jen asi 6 % slunečního záření. Troška rozptýleného světla a ždibec tepla. Toť vše.

 

Zatímco venku bude teplota atakovat hranici 30 °C, vy budete mít v pokoji příjemných pětadvacet. Aniž byste museli zapínat nákladnou a hlučnou klimatizaci.

 


Zatímco venku paří slunce, vy máte v pokoji příjemných pětadvacet

 

Skvělá i v zimě

Jasně, že si žaluzie pořizujete hlavně na léto. Ty venkovní vám však odvedou lví službu i během zimy.

 

Zachycují totiž prudké poryvy větru (např. naše žaluzie prošly zkouškou odolnosti proti větru v Centru stavebního inženýrství ve Zlíně) i většinu sněhu, takže okno není pod takovým náporem a tolik se neochlazuje. Výsledek? V místnosti budete mít tepleji a zkrátíte si topnou sezónu – třeba i o několik týdnů.

 

Když už je řeč o izolačních vlastnostech venkovních žaluzií, nesmíme zapomenout ještě na jednu věc. Hluk. Žaluzie perfektně tlumí zvuky z ulice – to příjemné ticho a klid si prostě zamilujete. Zejména, pokud bydlíte v řadovce někde blízko silnice.

 

Dokonalé soukromí i vzhled

Izolačními vlastnostmi ale nekončíme. Venkovní žaluzie mají ještě další trumfy – a tím zřejmě nejsilnějším je jejich vzhled.

 

Vždyť jenom u nás koupíte žaluzie Cetta (s lamelami ve tvaru C), Setta (s lamelami ve tvaru S) a Zetta (s lamelami ve tvaru Z) o několika šířkách a v desítkách barev. Vybere si tak úplně každý.

 

Pokud zrovna váháte, kterou z nich si vybrat, neřiďte se jenom vzhledem, Žaluzie Setta a Zetta mají mezi lamelami vlisovanou gumu, takže je ani při prudkých poryvech větru prakticky vůbec neuslyšíte. Díky tvaru jejich lamel (S nebo Z) navíc při zatemnění tvoří celistvou plochu.

 

Žaluzie Cetta takový luxus neposkytují, na druhou stranu jsou však o poznání levnější. Konečné rozhodnutí záleží samozřejmě na vás, ale pokud byste chtěli poradit, klidně nám kdykoliv napište či zavolejte. E-mail info@labona.cz a linku 608 354 888 jsme zřídili jenom pro vás.


Pavel Hrdlička




Jak jsem čistila žaluzie?

Horizontální žaluzie patří mezi nejpopulárnější stínění. Jsou cenově dostupné, skvěle stíní a snadno se montují. A navíc se i snadno udržují! Podívejte se, jak je nejlépe vyčistit, aby vám vydržely co nejdéle krásné a funkční.

Nevyhazujte peníze za protápění - kupte si venkovní rolety!

Je tu už chladné zimní období, které nás nutí trávit více a více času uvnitř našich domů a bytů. Zdi snáze chladnou, začínáme více topit. Jak ušetřit za topení a užít si teplo domova i v třeskuté zimě?

Japonské posuvné stěny

Japonské posuvné stěny představují nejen originální prvek, který dodá interiéru elegantní atmosféru, ale také mají všestranné využití. Můžete je použít místo záclon do větších oken, ale také je proměnit ve stěnu pro zakrytí skříní.

Objednejte si pergolu ARTOSI a získejte k ní screenovou roletu zdarma

Tak tohle je naprostá bomba. Spustili jsme akci k bioklimatickým pergolám. Představte si to pohodlí pod pergolou s naklápěcími lamelami, jak sedíte v křesle, čtete si knihu a užíváte si blažené chvíle… A představte si, že když slunce sestoupí níže, stiskem jediného tlačítka stáhnete screenové rolety na bocích pergoly a relaxujete dál… A teď si představte, že za screenové rolety ušetříte, protože od nás dostanete každou druhou roletu ZDARMA - to je přeci super představa.